0

Pogrešna veličina grudnjaka ne utječe samo na to kako tvoje grudi izgledaju. Izgleda da nošenje grudnjaka koji ti veličinom ne odgovara može štetiti i tvom zdravlju.

Da, dobro si pročitala. Nošenje premalog ili prevelikog grudnjaka može biti jako opasno. Pogledaj što ti se sve može dogoditi ako nosiš pogrešnu veličinu grudnjaka, a da to ni ne znaš...

Grudnjak koji ti nije po mjeri može uzrokovati i glavobolju. To se najčešće dpgađa kad ti je grudnjak premalen te tako stvara napetost u vratu što uzrokuje jaku glavobolju.

via GIPHY


Grudnjak premale veličine može biti razlog i za bolove u trbuhu. Znamo da zvuči čudno, ali premali grudnjak može pritiskivati tvoja rebra i gornji dio trbuha i tako uzrokovati velike probleme. U nekim slučajevima možeš imati i problema s probavom. Uf, gadno.

Ni tvoja ramena neće bolje proći - zbog prekratkih naramenica grudnjaka boljet će te i ramena, a vrlo vjerojatno ćeš imati i one ružne, crvene tragove od žuljanja.

via GIPHY


Slični problemi te čekaju i ako nosiš grudnjak koji ti je prevelik. Naime, u tom slučaju tvoje grudi ne dobivaju dovoljnu potporu zbog čega to isto uzrokuje opterećenje tvojim leđima. Zato nije ni čudno ako se kod tebe često javljaju bolovi u leđima. Ako si ih i ti osjetila, krivac bi mogao biti upravo tvoj grudnjak čija ti veličina očito ne odgovara.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Što kad te grudnjak stišće, žulja ili ti je prevelik? Otkrij svoju idealnu veličinu!

Jastuk, četkica, grudnjak – znaš li koliko često trebaš mijenjati stvari koje koristiš?

Što se sve dogodi kada prvi put nosimo grudnjak

grudnjaksavjeti za cureveličina grudnjaka

36.479
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!