1

Svi koji su pokušali kod kuće čupati obrve znaju da to nije najdivnije iskustvo koje su imali i da je bilo sigurno puno bolnih grimasa prije nego su došla do kraja. Ovi koraci neće učiniti da bol u potpunosti nestane, ali bit će malo podnošljivije.

Ovisno o tome koliko si osjetljiva i koliki imaš prag za bol, čupanje obrva nije najugodnije iskustvo nikome, ali nekima je podnošljivije. Ako si ti u onoj skupini koju počne boljeti već samo kada pomisli da mora čupati obrve, ovi će ti savjeti dobro doći. Iako će čupanje obrva UVIJEK biti bolno, ovako će biti malo manje bolno. Profesionalci imaju nekoliko trikova u rukavu koje možeš i ti iskoristiti kada kod kuće čupaš obrve, a uz koje nećeš tu i tamo vrisnuti od boli.

1.Prije čupanja – vrući tuš
Čupanje obrva je cijeli proces, ili bi barem trebao biti. Umjesto da samo uzmeš pincetu, staneš pred ogledalo i kreneš čupati, trebala bi uzeti malo više vremena ako želiš da bude manje bolno. Prije nego kreneš čupati, preporučuje se da se istuširaš sa što toplijom vodom ili da namočiš ručnik toplom vodom i dobro njime ugriješ obrve, tj. kožu na ovom dijelu lica. Ovo će pomoći da ti se otvore pore, što će olakšati čupanje, tj. učiniti ga jednostavnijim. Ako te nakon čupanja ovo područje boli ili ti se zacrvenilo, onda je pak najbolje staviti kratko hladne obloge.

2.Nemoj koristiti ogledala s povećalom
Kada čupamo obrve, imamo potrebu uvijek uzeti onaj tip ogledala koja imaju na jednoj strani povećalo koje će sve uvećati i približiti. To ne bi trebala koristiti kada čupaš obrve, već normalno ogledalo kakvo koristiš inače. Zašto? Ovakva će te ogledala zeznuti i možeš se zanijeti i počupati previše. I za što si onda trpjela svu tu bol kada na kraju shvatiš da si mogla prestati prije 15 minuta čupati i sve bi izgledalo super. Nema potrebe trpjeti bol dulje nego što treba.

3.Dobra pinceta je ključna
Ako imaš lošu pincetu, čupanje obrva će biti bolnije. Alat je bitan zato nije loše uložiti koju kunu više u dobru pincetu nego uzeti najjeftiniju, pogotovo ako je čupanje obrva nešto što uvijek radiš sama kod kuće. Pincete kakvu profići preporučuju su one koje imaju malo nakošene vrhove, koje nisu u potpunosti ravne. Tipa nešto kao s fotke ispod.

4.Čupaj na pravi način
Kada imaš pravu pincetu, još jedna bitna stvar je čupati na pravi način. Uvijek trebaš pripaziti da čupaš što je bliže koži moguće i da čupaš u onom smjeru u kojem ti obrve rastu. Ovo je nešto što stvarno radi razliku, a što nije teško primjenjivati. Osim što će te manje boljeti ovako, bit će ti i koža manje crvena kasnije i manje iritirana.

5.Krema za nakon čupanja
Nakon što počupaš obrve nije neobično da te svejedno i dalje boli koža oko njih. Ono što će te spasiti i smanjiti bol su kreme s kortizonom. Nakon svakog bolnog čupanja dlaka na tijelu, ovo je ono što će smiriti kožu. Ove kreme možeš pronaći u svakoj ljekarni, a pomoći će ti i bilo kakva druga koja ublažava iritacije.

Foto: Instagram/ Freepik - cookie_studio

M.T.

Pogledajte još:

Do savršenih obrva kod kuće – bez skupih tretmana i gubljenja vremena

Mali trikovi u šminkanju uz pomoć kojih će ti zubi izgledati bjelji nego što stvarno jesu

Jeftini drogerijski proizvod za prištiće koji stvarno nešto radi: Isprobali smo ga i donosimo vam recenziju [FOTO]

obrvečupanje obrvamanje bolnobolno čupanje obrvaljepota

36.479
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!