0

Bilo da si čula za Sir Johna ili ne, najbitnija stvar koju trebaš znati je da je on čovjek koji šminka celebove, među kojima su i neke od pjevačica kao što je Beyonce, model Adriana Lima ili glumica iz 'Slatkih malih lažljivica' Ashley Benson. I to su samo neke od njegovih klijentica.

Poznati vizažisti vole podijeliti tu i tamo neku svoju mudrost, otkriti neki trik kojim se koriste, a ovog puta je svoje trikove otkrivao Sir John. Iako vjerojatno ima puno više aseva u rukavu, ovog puta je odlučio otkriti nekoliko stvari o nanošenju korektora. Ako ti je prva pomisao – ma znam nanijeti korektor, nema tu neke mudrosti, sada je vrijeme da svoje šminkanje još malo unaprijediš. Trikovi profesionalaca uvijek dobro dođu, bez obzira koliko voljeli misliti da znamo što se kako nanosi.
A evo koje su to njegove mudrosti kada je u pitanju nanošenje korektora:

Stavljaš previše korektora

Ako imaš problema s tamnim kolutovima ispod očiju, vrlo vjerojatno misliš da je potrebno staviti dobru količinu korektora kako bi se sve lijepo prekrilo. To je greška koju najviše djevojaka radi, pogotovo zato što koriste neku svjetliju nijansu korektora. Sir John je objasnio da je to najgora stvar koju možeš napraviti jer na taj način privlačiš više pažnje na ovo područje jer ga na taj način posvjetljuješ i stavljaš u fokus, ali ga ne prekrivaš – što bi trebala raditi. Umjesto da radiš popularne 'trokute' ispod očiju od korektora, dovoljno je staviti točkice na dio lica koji želiš prekriti. Manje je u ovom slučaju više.

Bitno je s čime ga nanosiš
Ako voliš tapkati s beauty blenderom korektor u kožu i nisi baš nježna dok to radiš, vrijeme je da tu naviku promijeniš. Kako bi korektor nanijela na kožu da izgleda što prirodnije i ljepše, najbolje je zapravo utapkati ga kistom – i to lagano. Dršku kista bi trebala držati što više prema kraju kako bi tapkanje po koži bilo što nježnije. I to je samo prvi korak. Nakon kista, ostatak proizvoda je najbolje utapkati prstom i to prstenjakom jer tim prstom radiš najmanji pritisak na kožu.


Koristiš li korektor s pogrešnom formulom?
Šminkanje za svaki dan nije isto kao za posebne prilike, a za svaki dan nitko ne želi izgledati kao da nosi tonu šminke na licu. Zbog toga ćeš vjerojatnije potražiti neki korektor koji nema prejako prekrivanje, ali ćeš ga po potrebi nanijent u nekoliko slojeva na problematične dijelove lica. Tu Sir John kaže da radimo grešku i da treba raditi skroz suprotno. Bolje je i za svakodnevni make up kupiti korektor sa što boljim prekrivanjem i nanijeti ga manje. Na taj ćeš način i dalje dobiti pokrivenost koja ti je potrebna, ali nećeš koristiti previše proizvoda zbog čega će ti cjelokupna šminka izgledati prirodnije.

Samo jedna nijansa korektora nije dovoljna
Ako imaš samo jednu nijansu korektora, 'nažalost', čeka te posjeta obližnjoj drogeriji, jer Sir John predlaže da svakome trebaju dva korektora, a ima i logičan razlog iza toga. Koža ti nije sva iste boje, na dijelovima je tamnija, a na drugima svjetlija, takvi trebaju biti i korektori. Tako dijelove lica koje želiš istaknuti možeš to napraviti svjetlijom nijansom, a prištiće koje želiš sakriti, možeš prekriti malo tamnijom nijansom. Ima smisla.


Puder u kamenu nije proizvod koji se koristi za setiranje korektora
Nakon što naneseš korektor, treba ge nečime i setirati da ostane na mjestu i da ti se ne uvuče u male borice. To nikako ne bi trebali raditi puderom u kamenu koji ima neku nijansu, već prozirnim i to onim u prahu. Osim toga, na celebovima koje šminka uvijek izbjegava korištenje popularnog trend 'bakinga' – to je za njega jedan od trendova za koje želi da čim prije nestanu.

Foto: Instagram/ Freepik

M.T.

Pogledajte još:

Sedam grešaka u stavljanju pudera koje nam se svima mogu dogoditi i kako ih izbjeći

Primer, korektor i puder - znaš li uopće čemu služe?

OMG Najveći make up failovi koje smo svi barem jednom napravili

korektortrikovisavjetimake upšminkanjevizažist

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.991
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!