0

Nisi imala dovoljno vremena da opereš kosu, a danas je dan kad po prvi put izlaziš sa svojom simpom i ipak moraš izgledati dobro? Ne brini, donosimo ti pet jednostavnih trikova kojima možeš od masne kose napraviti remek djelo/ kao da si upravo izašla iz frizerskog salona.

1. Nemoj dirati kosu
Prvo i možda najvažnije od svega - NEMOJ dirati kosu. Svoju kosu diranjem ćeš samo još više zamastiti zbog čega sigurno neće izgledati ništa bolje, samo može izgledati još gore.

2. Prva pomoć u šamponu za suho pranje
Iako ovu vrstu šampona nije dobro koristiti prečesto jer može uzrokovati pojavu prhuta, suhi šampon idealno je rješenje kada imaš izvanredni slučaj s masnom kosom.

Koristi se tako da ga lagano poprskaš po vlasištu, ostaviš da djeluje minutu ili dvije, lagano protrljaš prstima te dobro raščešljaš kosu. Odmah ćeš primijetiti razliku, a kosa će izgledati kao da si ju upravo oprala i osušila.

3. Stavi kosu u rep
Kosu možeš staviti u visoki rep, a prednji dio koji je zalizan samo lagano natapirati češljem. Tako ćeš kosi vratiti volumen, a masnoća neće biti toliko uočljiva. U slučaju da imaš nešto kraću kosu i da je ne možeš staviti u visoki rep, umjesto toga napravi punđu.


4. Napravi pletenicu
Pletenice su ponovno u modi, pa je ovo idealno vrijeme da ju i ti isfuraš. Pletenica je odličan trik da i najmasnija kosa izgleda super. Osim toga, pletenice je ionako puno lakše raditi (i održavati) kad je malo masnija. WIN WIN.

5. Za svaki slučaj - stavi kapu
U slučaju da nijedan od ovih trikova ne upali, ostaje ti još jedan koji je već stoooo puta provjeren. To je kapa koja je oduvijek bila prva pomoć kod 'bad hair' dana, ali i nakon katastrofalnih šišanja. Ne postoji fail na kosi koji kapa ne možemo riješiti, odnosno prikriti.

Foto: Shutterstock/Instagram

D.Š.

Pročitajte još:

Istina ili mit: raste li tvoja kosa stvarno brže nakon šišanja?

Osobna higijena pod upitnikom – pet dijelova tijela koje peremo potpuno pogrešno

Čudne promjene kose kojima ti poručuje da nešto nije u redu s tobom – jesi li ih primjetila?

kosaljepotatrikovi za kosu

36.200
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!