0

Ponekad, kada nam se planeti totalno poslože, baš želimo oprati kosu jer inače smo malo lijene i to odgađamo do zadnjeg trena. Srećom, postoje načini kako fino stilizirati i prljavu kosu pa će onda izgledati skroz cool.

Uglavnom kada idemo u školu ili na kavu u neki kvartovski birc s prijateljicom, odlučimo svezati kosu u neurednu punđu i bez razmišljanja izađemo. No, postoje prilike kada ne bi to trebale napraviti nego se pojaviti s lijepom frizurom, a ne s `baš me briga` zurkom.

Bez previše truda, ne baš čistu kosu je moguće lijepo srediti, a ovdje je 6 trikova kako to napraviti:

Valovita frizura baš kao ona s plaže
Frizeri kažu da je moguće s prljavom kosom postići `beach waves` frizuru ako je kosa već sama po sebi malo valovita ili naginje ka tome. Prljava kosa ima više prirodnih ulja nego čista kosa pa se s njom može napraviti dosta toga jer će ona stajati upravo tako kako smo ju namjestili. Ono što treba napraviti jest našpricati kosu s malo uljnog spreja te ju rukama protrljati i to je to – valovito romantična frizura je tu.
Prljavoj kosi je lakše povećati volumen
Stručnjaci tvrde da je prljavoj kosi lakše vratiti volumen upravo zbog spomenutih prirodnih ulja i prljavštine. Ono što treba napraviti jest nanijeti šampon za suho pranje na tjeme, a vrhove se može lagano ukovrčati peglom za kosu pa će ona mahom izgledati kao da ima velik volumen. Ako to napraviš s kosom ona neće izgledati toliko prljavo nego elegantno zapravo.
Napravi pletenicu

Prljava kosa je savršena za pletenicu jer kao što smo rekli – prljava je i s njom je lakše rukovati te neće ispadati sa strane. Cure koje su nekada išle napraviti pletenicu s čistom kosom znaju točno o čemu pričamo jer ona leti na sve strane dok to nije slučaj s prljavom. Za posebno lijena jutra možeš isprobati pletenicu koja ide malo u stranu i vidjet ćeš da ti frizura izgleda skroz cool.
Neka ti šampon za suho pranje bude BFF

Valja ponoviti da je lijenim curama (ali ne samo lijenima jer sve smo mi lijene kada se radi o pranju kose) šampon za suho pranje kose neophodan. Stručnjaci predlažu da se šampon nanese na tjeme, a osim toga kažu da bi u tom slučaju trebalo zaštititi šiške. Nakon što to učiniš trebaš iščešljati kosu i to je u svakom slučaju lakše nego odlazak u tuš i pranje kose.
Visoki rep uvijek prolazi
Ovo je tajna koju zna svaka cura, ali nije na odmet ju ponoviti – rep spašava prljavu kosu. Prljava kosa se više `lijepi` od čište pa će i ostati skupljena i zalizana u rep. Treba iskoristiti tu situaciju s prljavom kosom pa napraviti sve frizure koje inače ne bi mogla odmah nakon što opereš kosu.
Pola kose operi, a pola ne

Ne da ti se i tuširati, ali samo želiš oprati kosu? Možeš to učiniti u umivaoniku ili u sudoperu. Ono što trebaš napraviti je napuniti vodom umivaonik, umočiti kosu i na brzinu ju malo protrljati. Radi se o tome da većina prirodnih ulja se krije na tjemenu, a to znači da ovim načinom samo mičemo masnoću s kose. Ovaj trik super pali i kada su u pitanju šiške.
Izvor: bustle

I.P.Pročitajte još:

Suha i čista: genijalni izum za djevojke kojima se ne da prati kosa

Tajna je u hrani: što trebamo jesti da bi nam kosa bila zdrava i jaka

`Kosa mi brže raste i bujnija je` tvrdi djevojka koja šampone i regeneratore ne koristi već godinu dana

prljava kosakosafrizuretrikovi

36.185
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!