0

Čak i kada si sredimo nokte (bilo same ili odemo kod nekoga profesionalno), često se dogodi da nam manikura počne izgledati neuredno već nakon samo par dana.

Nitko ne želi izgledati neuredno zato što svi znamo kako to ide - htjeli, ne htjeli, sudimo osobu po njezinom izgledu. Kada je netko neuredan, to nam svakako ne ostavlja dobar dojam. A nitko ne želi ostavljati loš dojam, pogotovo na prvu.

Stoga, donosimo ti par savjeta kako zadržati manikuru u savršenom stanju!

1. Biraj prikladnu manikuru

Ako se baviš sportom ili nekim hobijem koji zahtijeva da imaš kratke nokte, nemoj ih puštati da rastu ili stavljati tipse kako bi bili dulji. Osim što će ti to stvarati probleme, vrlo vjerojatno će početi pucati nakon par dana, te ćeš završiti s noktima koji izgledaju kao da su došli s ratišta. Skroz neprivlačno!

via GIPHY


2. Pazi na svoje ruke
Kada hodaš i radiš stvari, nemoj biti nemarna. Pazi na svoje ruke i nokte. Svi znamo da će lak puknuti ako ga prejako udariš, isto kao što znamo da će i cijeli nokat puknuti u tom slučaju. Osim što će to izgledati neuredno, vrlo je vjerojatno da će te i boljeti, a tko normalan bi sam sebi namjerno nanosio bol?

3. Nemoj grickati nokte
Svatko ima neku manu, a puno cura ima problem s grickanjem noktiju. Izgleda ružno, nije higijenski i stvara ti probleme. Zašto si to onda radiš? Čisto iz navike. Probaj si posvijestiti stvari koje radiš kako bi spriječila one koje su nepoželjne, kao što je npr. grickanje noktiju. Treba ti samo 21 dan da se riješiš te ružne navike - nije neizvedivo!

via GIPHY


4. Biraj suptilne boje
Ako nemaš vremena redovito si popravljati manikuru, biraj boju laka koja nije upadljiva te može duže vremena izdržati bez da izgleda potpuno smiješno. Bež boje, isto kao i sve svijetle boje, puno su zahvalnije od onih tamnih. Razmisli dobro prije manikure koju boju biraš i kada ćeš sljedeći put naći vremena za svoje nokte!

Brineš li i ti o svojim noktima?

Foto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

LOL Od sad bojanke možete ispunjavati noktima – predstavljamo novi beauty trend

HOT or NOT? Zaboravi na francusku manikuru, novi trend su žele nokti!

Postoji šest načina oblikovanja noktiju – koje ti furaš? ANKETA

noktimanikurapedikuratips & tricks

36.210
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!