0

Obrvama se ustvari uvijek pridavala velika važnost, ali smo ih godinama nemilosrdno čupale, pa puno cura i dan danas trpi posljedice tih trendova. Nažalost, ako si ih uspjela prečupati, dugo će ti trebati da ponovno izrastu ili da se donekle vrate u normalnu formu.

Za prvo čupanje obrva se preporučuje odlazak ka profesionalcu, osobi koja će znati kakav oblik obrva najbolje pristaje tvojem licu i koji će ih i uspjeti očupati kako treba.  Kada ti on/a objasni što moraš raditi, onda se možeš upustiti u avanturu čupanja obrva.

Ekstra hrabre cure će i prvi put obaviti same, pa ako si jedna od njih, donosimo ti neke od savjeta kako spriječiti prečupavanje obrva!

1. Nemoj ih čupati na jakom svjetlu
Koliko god nam se činilo logičnim čupati obrve pod jakim svjetlom, stručnjaci upozoravaju da je upravo to jedan od glavnih faktora zbog kojih si prečupamo obrve. Zato što više toga vidimo, dođemo u napast da više dlačica počupamo i na kraju upravo i napravimo.... Stoga, sada znaš da ne moraš biti pod najjačim svjetlom kada oblikuješ obrve!

via GIPHY


2. Uzmi kist i stavi ga pokraj nosa tako da dodiruje i obrve
Ako ne znaš gdje bi trebao biti početak tvojih obrva, stavi kist u navedenu poziciju i označi olovkom točku gdje ti dodiruje obrve. To bi bio idealan početak tvoji obrva, što znači da sve prije toga možeš slobodno počupati. Definitivno želiš izbjeći unibrow....

via GIPHY


3. Stavi kist na vrh nosa  i usmjeri ga prema obrvi tako da ti prolazi kroz zjenicu oka

Luk obrve bi ti trebao biti točno na ovom mjestu. Pazi da ne napraviš luk pretanak, ali nemoj ga ostaviti niti neurednim. Ako počupaš pravilno, oči će ti odmah djelovati veće!

via GIPHY


4. Prisloni kist na vrh nosa te ga namjesti da prolazi kroz kraj oka
I za finalni korak, moraš pronaći mjesto gdje ti obrva završava. Kako ne bi slučajno napravila obrve prekratkima ili ih ostavile predugačkima, posluži se ovim trikom i oblikuj savršene obrve!

via GIPHY


Čupaš li i ti sama obrve ili se ipak prepuštaš u ruke profesionalaca?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Više od 10 vrsta četkica – ako si mislila da je svejedno čime nanosiš MUST make-up proizvod, varaš se!

VIDEO Otkrivene tajne savršene kose cura sa seta – evo u čemu je fora!

Sjajni, čvrsti i dugački – kako do savršenih noktiju?

obrvečupanjeuređivanjedoma

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!