0

Lakiranje noktiju kod kuće je puno bolja opcija nego ići u salon i stavljati gel ili umjetne nokte. Na ovaj ćeš si način manje uništiti nokte, a i lakše ćeš promijeniti boju kada ti dosadi ona koju nosiš. Ali, jedna stvar koja nam nije draga kod lakiranja noktiju je čekanje da se lak osuši. Imamo 5 načina kako ubrzati taj proces.

Kada kod kuće uređujemo nokte i lakiramo ih, šanse da se lak ne osuši do kraja prije nego zapneš negdje i malo ga uništiš su prilično velike. Nitko nema strpljenja čekati da im se lak osuši do kraja, pogotovo ako stavljaš nekoliko slojeva kako bi boja bila što bolja. Jedan način koji nekada i sama možda koristiš – puhanje u nokte, nije baš efikasan. Zato ti donosimo 5 drugih načina uz koje ćeš malo ubrzati proces sušenja laka na noktima.

1.Kada stavljaš lak, stavljaj ga u tankim slojevima
Prvi način za brže sušenje laka odnosi se na samo stavljanje laka na nokte. Nije svejedno koliko ćeš laka ostaviti na četkici kada prelaziš preko nokta. Iako želimo da nam boja bude što sličnija onoj u bočici, nije najpametnije stavljati puno laka odjednom. Radije stavi malo, ali u nekoliko slojeva. Tako će izgledati ljepše i ono bitno – lak će ti se brže osušiti. Debeli slojevi se suše godinama, a tanki u tren oka. Nakon svakog sloja pričekaj minutu dvije prije nego kreneš sa sljedećim, kako bi mu dala priliku da se posuši prije nego staviš još. Na ovaj će način i boja biti bolja.

2.Lakovi koji se brže suše
U moru svega i svačega što možeš pronaći u drogerijama na odjelu gdje stoje lakovi za nokte, postoje i lakovi koji se brže suše od onih regularnih. Sada ih već ima skoro pa svaki brend, neki su bolji, neki lošiji. Jedan koji će stvarno napraviti posao i koji će se u 60 sekundi osušiti je Essie. Formula koju imaju ovi lakovi je slična običnim lakovima za nokte, ništa što će ti oštetiti nokte više nego najobičniji lak, ali imaju veću količinu sastojka koji ubrzava sušenje.

3.Dodatni prozirni lak 'top coat' za brže sušenje
Osim što ima lakova koji se brže suše, možeš kupiti i prozirni gornji sloj koji samo dodaš preko svog omiljenog laka, a koji će ubrzati proces sušenja. Ovo je dobra opcija ako ne možeš naći boju koju želiš u ranije spomenutom obliku laka.

4.Namoči nokte u ledenu vodu
Lak za nokte očvrsne kada je hladno, zato je još jedna opcija da nalakirane nokte namočiš u zdjelicu s ledenom vodom. Drži tako ruke jednu do dvije minute i kada ih izvadiš, nećeš osjećati prste, ali i lak će biti 'učvršćen', nema straha da ćeš ga razmuljati. Ukoliko vodu rashlađuješ dodatno ledom, pazi samo kada stavljaš ruke u nju da ne zapneš s noktom za kockicu leda.

5.Neka ti po noktima puše hladan zrak
Hladnoća će pomoći kod ubrzavanja sušenja laka, to smo sada već naučili, a ako ti baš ne zvuči privlačno stavljati ruke u posudu s ledenom vodom, možeš nokte osušiti uz pomoć hladnog zraka. Fen za kosu je super alat koji možeš koristiti za ovo. Prebaci ga na postavku hladnog puhanja i puši po noktima nekih 30 do 60 sekundi. I lak  će biti suh dok kažeš keks.

Foto: Shutterstock.com - Dmytro Zinkevych/ Instagram/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Nova metoda manikure koja je nježnija za nokte, dugo traje i lako se skida! Što je to dipping manikura?

Manje će pucati i listati se: Jednostavni načini na koje možeš pomoći svojim noktima da budu čvrsti i lijepi

Do dužih noktiju u mjesec dana! Uz ove promjene nokti će ti početi brže rasti i bit će zdraviji

lak za noktesušenje laka za noktebrzo sušenjemodamanikura

36.511
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!