0

Uz celebove koji rade nagle promjene sa svojim frizurama, svi mi poželimo imati ludu boju kose na glavi kao što ju je imala Kylie Jenner.

No, boja kose koju želimo uopće ne mora biti neka kričava boja, nego upravo suprotno. Uvijek se plašimo da nešto ne zeznemo pri tom postupku pa se često prirodne plavuše ustručavaju obojiti kosu u smeđu ili crnu i obratno.

Bojenje kose nije ništa opasno, ali postoje određene stvari koje moraš znati barem kada je o prvom putu riječ:

Bitno je znati kakvu boju želiš
Stručnjakinja Michaella Blisset-Williams koja je vlasnica 718 frizerskih salona kaže da trebamo ideju, barem otprilike što želimo imati na glavi, a to znači da bi u salon trebali donijeti fotku frizure ako ne znamo objasniti. Postoji velika razlika između `platinasto plave boje`, `obične plave` i primjerice `zlatno plave`. Naravno, treba se pobrinuti za to da fotka koja će poslužiti za primjer boje ne bude u nekom dramatičnom filteru s Instagrama.
Moraš biti i malo fleksibilna
Bojenje kose nije znanost, ali ima veze s puno toga – od prirodne boje kose pa do pramenovima s kojima si eksperimentirala tijekom srednje, što znači da će neke boje zahtijevati i do nekoliko posjeta frizeru dok ne postigneš željenu boju.
Poznavanje prošlosti svoje kose je ključ
Već spomenuta Michaella svoje klijente obavezno pita kakve su tretmane za kosu koristili u prošlosti i naravno jesu li kosu bojili kod kuće. `Kosa koja je bila tretirana s puno vrućine, poput peglanja ili čestog feniranja će trebati više vremena za boju na glavi kako bi se uhvatila` tvrdi stručnjakinja.
Boja će možda promijeniti teksturu kose
Ako se bojaš u tamniju boju kose, tvoji vrhovi će postati svilenkasti i `skliski` što znači da će moći brže pucati. U slučaju da bojiš kosu i svjetliju boju vrhovi će postati `grublji` i `puniji`.
Ne moraš odmah obojiti cijelu kosu, razmisli o pramenovima
Trebaš razmisliti o manjim koracima, a ne o cijelom bojenju kose jer ti se boja možda neće ni svidjeti kada se radi o prvom putu. Ako izvučeš nekoliko pramenova moći ćeš se naviknuti polako na novi izgled, a isto tako to je manje štete za kosu.
Dugine boje zahtijevaju prljaviju kosu
Ako si ipak odvažna i želiš `mermaid hair`, odnosno kosu u duginim i neobičnim bojama, moraš znati da ćeš trebati prestati s određenim navikama. Radi se o tome da cure koje često peru kosu jednostavno ne mogu imati ovu boju kose jer će brzo izblijedjeti.Izvor: teenvogue

I.P.Pročitajte još:

Kad platinasta plavuša ispadne `mrkvica`: popravi greške nakon bojenja kose

DIY: prirodne boje za kosu

Ne pokušavajte ovo doma: tinejdžerica željela ombre, a spalila si kosu

bojenje koseboja kosekosa

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!