0

Sviđa li nam se uzorak, boja, ima li naramenice koje se skidaju ili ne, pa do toga jesmo li vidjeli da neka blogerica nosi baš taj grudnjak... Okej, više manje svi znaju kakav tip grudnjaka im pristaje (push up, bralette, balconette ili možda jednostavan top), ali jako puno cura ne zna koja je njihova točna veličina.

via GIPHY


Pri kupovini traperica, rijetko kad kupimo one koje su nam preuske ili preširoke, pa zašto je onda toliki problem naći odgovarajuću veličinu grudnjaka?Prva stvar na koju moramo pripaziti jest da veličinu grudnjaka određuju dvije stvari:
1. opseg grudi
(veličina košarice, slova A,B,C...)
2. opseg ispod grudi
(širina grudnjaka, brojevima 70, 75, 80...).

Da bi izračunala veličinu košarice, uzmi krojački metar te ga poravnaj tako da bude u ravnini bradavica. Za širinu grudnjaka, prisloni metar točno ispod grudi.Nakon što imaš te brojeve, pogledaj tablicu i nađi svoju veličinu!Sad, nakon što si otkrila koja je tvoja idealna veličina, vrijeme je da se zaigraš s bojama, uzorcima i oblicima...

Postoje neki MUST HAVE grudnjaci koje svaka cura jednostavno mora imati u svojem ormaru:

1. Sportski grudnjak
Čak i ako nisi sportski tip, sigurno imaš tjelesni u školi/na faksu, a ne želiš to vrijeme provoditi u većim bolovima od potrebnih. Da ne spominjemo da ako nemaš dovoljnu potporu grudnjaka, grudi ti se brže opuštaju i 'stare'.

via GIPHY


2. Samostojeći grudnjak
Svi imaju barem jednu majicu koja ima gola leđa, jako je otvorena, ili pak nema rukave ili ima uske naramenice. Za te prilike, moraš imati grudnjak koji možeš nositi bez naramenica, jer svi znamo da one 'prozirne' naramenice, na kraju i nisu toliko prozirne. Ovi grudnjaci često nisu jako udobni niti pružaju dobru potporu, pa ih nemoj baš nositi svaki dan, već za specijalne prigode. Također, gledaj da budu u basic bojama (crna, bijela, nude) i od glatkog materijala, tako da zaista budu neprimjetni ispod tvoje odjeće.

via GIPHY


3. Savršeni grudnjak
Ovaj grudnjak već vjerojatno imaš u ormaru i moguće je da ga upravo i sada nosiš: to je onaj koji nosiš skoro svaki dan i već te sram pred samom sobom koliko ga dugo nisi oprala... Nije bitno koje je boje niti kojeg je modela, već samo da se u njemu osjećaš skroz ugodno: ništa te ne žulja, ništa se ne prelijeva, lijepe je boje, sviđa ti se model i u njemu izgledaš kao da si upravo sišla s piste Victoria's Secreta (ili se barem tako osjećaš).

via GIPHY


Ako i dalje nisi uspjela pronaći svoju idealnu veličinu, potraži pomoć prodavačice u obližnjem dućanu - svi smo prošli te muke s pronalaženjem idealne veličine i modela grudnjaka. Možda i ne uspiješ naći isprve, ali ne odustaj - zaslužuješ samo najbolje!

FOTO: Giphy/Arhiva/Shutterstock

A.Š.


Provjeri još...

[ANKETA] Ekipa je poludjela zbog pojave novog ručnika-grudnjaka – biste li ga isprobale?

Jastuk, četkica, grudnjak – znaš li koliko često trebaš mijenjati stvari koje koristiš?

Što se sve dogodi kada prvi put nosimo grudnjak

grudigrudnjakveličinaopsegkupnja

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!