0

Nemamo svi ogroman budžet koji možemo trošiti na proizvode za šminkanje ili proizvode za njegu kože. To ipak ne znači da ne možeš napraviti svoju malu i efikasnu skincare rutinu. Samo trebaš pametno kupovati proizvode.

Svi znamo da nikada nije prerano za krenuti se brinuti  o svojoj koži lica, redovito ju čistiti, koristiti maske ili mazati kremama. Gledano dugoročno, ovo će ti u budućnosti dobro doći i koža će ti biti zahvalna. Kada pogledaš što sve postoji i koliko bi sve novaca trebala potrošiti, lako je odustati. Ograničeni budžet ne znači da ne možeš kreirati svoju skincare rutinu. Nisu samo proizvodi od 500 kn djelotvorni i potrebni. Treba znati što ti treba i kupovati pametno. Ovo je nekoliko savjeta i trikova koji će ti pomoći da složiš pravu skincare rutinu, daješ koži sve što treba, a ne potrošiš cijelo bogatstvo.

Drži se osnovnih proizvoda
Teško je ne ostati preplavljen proizvodima za njegu kože kada pogledaš u dućanu ili nekom web shopu što se sve nudi. Čini se kao da ima 1000 različitih stvari i da ti treba barem polovica njih. Činjenica je ipak da ti to sve ne treba. Kada nemaš novaca za SVE, koncentriraj se na nekoliko ključnih proizvoda: krema za lice sa zaštitnim faktorom, neki proizvod za umivanje, krema i dodatan proizvod s obzirom na svoj tip kože (serum protiv akni, hidratacijski proizvod za one s ekstra suhom kožom....). Nemoj se dati navući na ono što pričaju influenceri i novi proizvode koje reklamiraju. Ako nisi potrošila proizvode koje imaš kod kuće ili nisi pri kraju s njima, ne kupuj nove!

Potraži proizvode koji imaju više od jedne funkcije
Multifunkcionalnost je ono što će te također spasiti da ne kupiš 3 proizvoda, već samo 1. Čitaj dobro za što je i čemu služi proizvod koji kupuješ. Tako ima gelova za umivanje koji istovremeno i skidaju šminku ili ima ulja za lice koji su toliko hranjivi da mogu biti i serum i proizvod za dodatnu hidratizaciju za suhu kožu. Ovo su samo neki od primjera, ali ima još hrpa proizvod koji imaju po nekoliko funkcija, samo trebaš čitati i informirati se kako bi ih pronašla. Uštedjet ćeš koju kunu jer nećeš morati kupiti dvije stvari, već samo jednu.

Koliko god štedjela, čitaj sastav proizvoda
Najgora stvar koju možeš napraviti je kupiti neki proizvod zato što je jeftin, ali mu je sastav toliko loš da neće raditi ništa dobro tvojoj koži. Štetni sastojci skrivaju se najčešće u jako jeftinim drogerijskim proizvodima. Alkohol primjerice nikako nije sastojak koji želiš u proizvodima za njegu lica. Uzmi si vremena i pročitaj sastav proizvoda, a prije toga se i informiraj koji su to sastojci koji su često u proizvodima, a loši su.

Hidratizacija je bitna
Jedan od vrlo čestih uzroka problema kože je nedostatak hidratizacije. Bilo da imaš suhu ili masnu kožu, sklonu aknama ili problema s crvenilom – trebaš pronaći proizvod koji ti odgovara, a koji će ti pružati hidratizaciju. Svako jutro i prije spavanja ga nanosi na kožu i koža će ti postati ljepša, čvršća i izgledat će mlađe. Ovo je jedan od proizvod koji ti treba i koji je među najbitnijima.

Ne zaboravi na zaštitni faktor
Ovo je nešto o čemu svi pričaju u zadnje vrijeme, i pričaju s razlogom. Sunce je sve štetnije, sve jače, a ako je tvoja koža nezaštićena, s godinama ćeš požaliti. Sunce je broj jedan krivac za brzo starenje kože, a najveću će ti štetu napraviti upravo u tinejdžerskim godinama. Iako ima danas pudera koji u sebi sadrže SPF, to nije dovoljno, već se preporučuje da uz to dodatno staviš i pravu kremu sa zaštitnim faktorom. Bilo koji dermatolog ili ekspert za skincare će ti reći da je ovo broj  proizvod koji moraš imati u svojoj rutini.

Foto: Instagram/ Shutterstock.com – fizkes/ Shutterstock.com - YAKOBCHUK VIACHESLAV

M.T.

Pogledajte još:

Užasni savjeti s interneta – beauty hackovi koje nikako ne biste trebali isprobati

Baj baj miteseri! Način čišćenja lica zvan 'gritting' koji miče mitesere s tvog lica u tri koraka

Pet proizvoda za njegu kože i lica na koje zaboravljamo – a trebali bi ih koristiti

njega kožebudžetskincareproizvodi za njegu kože

36.479
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!