0

Bez obzira na to imate li svoj najdraži parfem poput Marilyn Monroe s njezinim voljenim Chanel br. 5, ili ga često mijenjate, imate isti krajnji cilj – da vaš parfem traje cijeli dan!

Često to podrazumijeva nanošenje nekoliko dodatnih šprica na vaša zapešća i ključne kosti, ali bez uspjeha. Okej, ne radite sve pogrešno, ali postoji nekoliko manje poznatih dijelova vašeg tijela koje ne iskorištavate. Isto tako, ako želite da vaš parfem traje cijeli dan, onda morate pogoditi sve dijelove tijela koji se tijekom dana zagrijavaju jer će vam to pomoći da rasporedite miris i mirišite odlično apsolutno cijeli dan.


via GIPHY


Da biste bili sigurni da ćete cijelog dana mirisati, bez nošenja bočice u torbi za naknadno dodavanje parfema, proučite sljedeća tajna područja za nanijeti vaš najdraži miris:
Kosa
Vjerovali ili ne, neki vjeruju da je bolje špricati parfem u kosu, nego na kožu, ali morate biti oprezni u primjeni. Umjesto da ga izravno nanosite na kosu poprskajte ga na četku na kosu kako bi se ravnomjernije i suptilnije raspršio miris. Razlog tome je to što alkohol u parfemu šteti kosi ako ga pošpricate direktno na nju.


Iza ušiju
Poput vaših zapešća, područja iza vaših ušiju smatraju se pulsnih točkama, gdje su vene najbliže koži, stoga je u tom području koža toplija i pojačava vaš miris. Nanošenje parfema na ove točke će vam dati bolji rezultat, za razliku od donjih dijelova tijela, koji će doći do izražaja tijekom dana. Također, ako nosite nakit, to je izvrsna alternativa kako vaš parfem ne bi potamnio vaše ogrlice.

Niz leđa
Može se činiti čudnim, ali stručnjak za parfeme Chandler Burr inzistira na tome da postigne savršenu ravnotežu između toga da mirišite cijeli dan i toga da vaš miris ne bude previše za sve one oko vas. 'Povucite ovratnik na gornjem dijelu leđa i pošpricajte parfem na leđa između odjeće i kože', savjetuje on. Ako je to lagani miris, pošpricajte dvaput.


Unutarnja strana laktova
Još jedna pulsna točka, ujedno i alternativa vašim zglobovima. Imajte na umu - da biste maksimalno povećali raspršivanje vašeg mirisa, svakako hidratizirajte svoje ruke ili bilo koji drugi dio tijela prije nego što na njega poprskate miris.


Iza koljena
Zapamtite jedno veliko pravilo - toplina tijela se povećava tijekom dana stoga je smisleno primijeniti parfem negdje i na donjoj polovici tijela koji će isparavati vaš omiljeni miris tijekom dana. Kao i unutrašnjost laktova, područje iza koljena su pulsne točke, pa je to najlogičniji dio na koji bi trebale nanijeti parfem.

via GIPHY


Pupak
Ovo je mali trik od Liv Tyler, koja ga je naslijedila od oca Stevena Tylera. 'Stavila sam nekoliko kapi na prste i onda ispod ruku i na pupak', rekla je za Into the Gloss.

Foto: Pexels/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Parfem ti uvijek traje prekratko? Ovo su greške koje vjerojatno radiš pri korištenju

Tajne cura koje uvijek fino mirišu - što one znaju, a mi ne znamo?

Miriši prepoznatljivo: pronađi savršen parfem za sebe

parfemnanošenje parfemapulsne točkesavjeti

36.498
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!