1

Ovako ćeš si manje uništavati kosu, a i dalje ćeš dobiti ono što želiš. Svima je već dobro poznato da pegle i ostali uređaji za stiliziranje kose koji rade na toplinu nisu dobri i da će uništiti tvoju kosu, pogotovo ako ih koristiš često.

Ovo ti može pomoći da napokon izbaciš peglu za kosu iz svoje dnevne rutine. Možda svi ovi načini neće biti jednako efikasni na svačijoj kosi, sve ovisi o tipu kose, kao i uvijek, ali neki od njih bi te mogli ugodno iznenaditi. Niti jedan od njih neće oštetiti kosu toliko koliko će to napraviti pegla, tj. neće uopće oštetiti kosu i zbog toga su nam veći dragi. Evo o kojim se to načinima ravnanja radi,  vidi jesi li već čula za sve njih i isprobala ih.

Proizvodi za kosu koji ravnaju
Prva stvar koja će pomoći onima čija je kosa relativno ravna, ali im treba ono malo da to bude to. Postoje šamponi, regeneratori i maske koji imaju takvu formulu koja će pomoći izravnati kosu. Takvi su proizvodi jako hidratantni, otežat će kosu i tako će se dobiti lijepa i ravna kosa, bez pegle. Nakon pranja kose, može se koristiti i serum koji ima isti učinak.

Ogromni uvijači za kosu
Možda bi najprije pomislila kako ovo nema smisla jer se oni koriste za kovrčanje kose, ali oni mogu pomoći i kod ravnanja kose. Kada vlažnu kosu namotaš oko širokih uvijača, rezultat će biti ravna kosa. Trebaju ti stvarno veliki uvijači, koje kada namotaš kosu oko njih samo učvrsti špangicama i kada ih kasnije skineš – ravna kosa.
 

DIY maske za kosu
Možeš sama kod kuće napraviti svoj proizvod koji će ti pomoći u ravnanju kose, a nije uopće komplicirano. Postoje različiti recepti, ali jedan najjednostavniji način za koji ti treba samo jedan sastojak je sljedeći. Svakih dva tjedna, trebala bi nanijeti kokosovo ulje na kosu i ostaviti da odstoji jedan sat. Nakon toga normalno opereš kosu kako bi i inače. Već nakon jednog korištenja trebala bi vidjeti nekakvu razliku. Osim što će ju izravnati, pomoći će ti i da ti vrhovi ne ispucaju brzo kao inače.

Koristi fen, ali hladan zrak
Jedna od opcija je da isfeniraš kosu, ali umjesto da koristiš fen kao i inače, prebaci ga na hladno puhanje. Svaki fen danas ima ovu opciju, iako ju najčešće ignoriramo. Izravnat će ti se kosa, hladan zrak ju neće oštetiti koliko bi to napravio vrući, a i kosa ti neće biti posvuda, već lijepo izravnata. Ipak imaj na umu da će ovako postupak ravnanja trajati malo dulje, jer nema toplog zraka.

Kosa zamotana oko glave

Jedan od najlakših načina za izravnati kosu je da ju složiš u sljedeću 'kreaciju' i jednostavno odeš spavati. I u ovom slučaju prosuši kosu fenom tako da puše hladni zrak, a zatim kosu samo trebaš ispreslagati po glavi kao na videu i učvrstiti kopčicama. Da budeš sigurna kako nećeš zapeti za nešto i pokvariti sve tijekom noći, možeš oko glave zavezati maramu. Ujutro kada se probudiš i sve skineš, očekuje te ravna kosa.

Foto: Shutterstock.com - Oleksii Shalamov/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Sedam načina kako zaštiti svoju kosu dok spavaš – radi ovo i manje će ti se lomiti i izgledat će ljepše

I frizure mogu biti krivac za glavobolju – ovo su 4 koje dokazano uzrokuju bolove

Kako ubrzati rast kose: Pomoću ovih trikova kosa će ti narasti gotovo 'preko noći'

kosaravna kosaravnanje kosebez pegle

36.188
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!