0

U danima kada si lijena najlakše je skinuti šminku vlažnim maramicama, ali najjednostavniji način nije uvijek i najbolji. Redovito skidanje šminke vlažnim maramicama ostavit će posljedice na tvojoj koži.

Dnevno se baci 9.3 milijuna vlažnih maramica, a osim što se na taj način zagađuje priroda, zaštopavaju kanali, i općenito uništava okoliš, one su isto tako loša stvar za tvoju kožu. Ako ih koristiš na dnevnoj bazi za skidanje šminke, radiš si više štete nego koristi. Super su jer su jednostavne za korištenje i lakše je skinuti šminku, pogotovo ako imaš puno lice svega, za par sekundi očistiš lice. Pa kako da ih se onda prestane koristiti? Kada bi djevojke znale što im vlažne maramice stvarno rade koži lica, vjerojatno bi ih u svakodnevnoj rutini zamijenile drugim proizvodima. Dermatolozi i beauty eksperti sastavili su nekoliko bitnih posljedica čestog korištenja vlažnih maramica, a prije nego posegneš i danas za vlažnom maramicom kako bi skinula maskaru, pročitaj ovo.

One neće stvarno očistiti tvoje lice

via GIPHY


Ukoliko si uvjerena da su vlažne maramice dovoljne za očistiti lice, varaš se. One ne očiste kožu do kraja, pogotovo ne jednako dobro koliko to rade gelovi za umivanje i čišćenje. Maramice ostavljaju na koži nečistoće i višak ulja što može začepiti pore i izazvati pojavu prištića i iritacije kože. Osim toga, zbog toga što vlažne maramice maknu s kože dio šminke i površinske bakterije, dakle čak nije ni sva šminka skinuta samo s njima, zapravo prljavštinu samo dodatno razmazuju po koži, a to ne zvuči baš primamljivo.

Traumatiziraju tvoju kožu
Stavljanje maski i pilinga na lice ne preporučuje se svaki dan, zbog toga što su ovi proizvodi prenapadni za kožu lica koja je posebno osjetljiva. Istu stvar koju rade oni, tvojem licu rade i vlažne maramice. One djevojke koje imaju osjetljivu kožu na licu, pogotovo bi trebale razmisliti da vlažne maramice isključe iz svoje svakodnevne rutine. Korištenjem svakog jutra i večeri ovih maramica kako bi očistila kožu samo je svaki put iznova 'traumatiziraš' jer koliko god na pakiranjima pisalo da su vlažne maramice nježne, istina je da zapravo nisu.

Dovode do upale kože i iritacija

via GIPHY


Ako redovito koristiš vlažne maramice na koži lica, a imaš problema s prištićima i iritacijom kože, problem mogu biti baš maramice. Svakodnevno trljanje i brisanje kože maramicama zasigurno neće utjecati dobro na tvoju kožu, pa čak i korištenje maramica tu i tamo može rezultirati pojavom prištića i raznih drugih smetnji na koži. Baš zbog toga što maramice ne očiste kožu do kraja nastaju posljedice u obliku pojave prištića, iritacije kože, crvenila, pojave izuzetno suhih područja na licu...

Koža će ti brže stariti
One djevojke koje imaju otpornu kožu na različite proizvode i nakon korištenja vlažnih maramica za skidanje šminka nemaju problema s crvenilom ili prištićima, ne znači da ih u budućnosti ne čekaju posljedice. Korištenje vlažnih maramica stvara probleme i dugoročno. Njihovo češće korištenje dovodi do dehidracije kože, skidanje njenih prirodnih ulja i dovođenje do promjena pH vrijednosti. To se sve neće odmah vidjeti na koži, ali će ona s vremenom izgubiti na sjaju i može dovesti do prerane pojave bora.

Foto: YouTube screenshot/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Često stavljaš svakakve maske na lice? Izbjegni greške i saznaj kako ih zapravo trebaš koristiti

Ovih pet ttly čudnih stvari događaju se tvom tijelu? Nemoj paničariti!

Dok si pod tušem često umiješ i lice? Ispada da to nikako ne bi trebala raditi istovremeno, a evo i zašto

vlažne maramiceskidanje šminkekožairitacijastarenjeloše za kožu

36.489
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!