2

Znaš onu situaciju kada potrošiš previše vremena da složiš frizuru, izađeš iz kuće i nakon sat vremena, frizure više nema? E pa s ovim se frizurama to neće dogoditi. Preživjet će sve vremenske uvjete.

Jesen je stigla, i kalendarski i vremenski. Malo bude lijepo vrijeme, ali većinom prevladavaju kiša i oblaci. Situacija nije idealna, ali treba prihvatiti da je lijepo, toplo i suho vrijeme mjesecima udaljeno. Pravo je vrijeme za prilagoditi svoju beauty rutinu jesenskom vremenu. Jedna stvar koju će ti ovakvo vrijeme sasvim sigurno zeznuti je frizura. Peglanje ili kovrčanje kose sasvim će sigurno završiti kao fejl ako ćeš i samo pola sata provesti vani. Postoje tri frizure koje će ostati jednako dobre i nakon sati na kiši, a nije ih teško ni za složiti.

1. PolurepCure koje imaju dugu lijepu kosu teško će se oprostiti od toga da je nose raspuštenu, a i s dolaskom hladnijeg vremena, ugodno je da te kosa grije po vratu i ušima. Zato je jedan od prijedloga polurep ili mali rep. Ova će ti frizura uzeti minimalno vremena, a izgledat će preslatko cijeli dan. Čak i da ti se zbog vjetra raščupa, izgledat će dobro, samo će biti u messy varijanti. Da polurep bude malo posebniji, stavi neku kul i drugačiju gumicu za kosu ili trakicama zaveži mašnicu preko obične gumice, a možeš za isto iskoristiti i maramu.

2. PunđaOvo je najsigurnije rješenje za kišne dane. Postoji milijun varijanti na koje ju možeš složiti, a izbor s kojim nećeš pogriješiti je razbarušena punđica. Upotpuni ju detaljima – ukosnicama, šarenom gumicom, trakom za kosu...Bilo da se odlučiš za nisku ili visoku punđu, neće ti uzeti puno vremena, a cijeli ćeš dan imati frizuru na mjestu. Ako ti izgleda prestrogo, uvijek možeš i s prednjeg dijela izvući par pramenova kako bi ti uokvirili lice.

3. PletenicaJoš jedna frizura koja je idealna za kišne dane je pletenica. Možeš ju ukomponirati i u prve dvije frizure – kada složiš polurep, ispleti ga u pletenicu ili napravi punđu s pletenicama. Postoje pletenice koje su malo kompliciranije za napraviti, ali ako si profi u izradi frizura možeš se okušati i u tome. Za sve one koji nisu vješti u pletenju, postoje i jednostavnije opcije koje izgledaju jednako dobro.

Sve su ove frizure super jer su brzo gotove, ako ih dobro učvrstiš, stajat će na mjestu, ali čak da to i ne napraviš, neće izgledati loše kada ih vjetar učini malo 'neurednijima'.

Foto: Olena Yakobchuk – Shutterstock.com/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Sedam cool frizura za školske klupe – samo jedna minuta bit će ti dovoljna!

Bandana, pixie cut ili kikice? Otkrij koja je bila najpopularnija frizura u godini tvog rođenja

Izbjegni groznu fazu kada su ti šiške ni kratke ni dugačke uz ove jednostavne, a efikasne frizure

frizurekišakišni danipunđapolureppletenica

36.184
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!