0

Jedne cure kosu peru ujutro, a drugima je draže prati ju navečer. Bez obzira na sve, izgleda da ipak postoji pravilo za pranje kose.

Da, konačno ćemo saznati i to. Naime, stilisti i stručnjaci napokon su dokazali kada je bolje prati kosu - ujutro ili navečer, donosi Bustle.

>> Provjeri još... Greške koje radite kada perete kosu - niste ih ni svjesni!

Frizeri su otkrili da idealno vrijeme za pranje kose ovisi samo i jedino o strukturi kose. To bi značilo da nekim curama više odgovara pranje kose ujutro, a nekima će kosa uvijek bolje izgledati (i manje se mastiti) ako ju operu navečer.

via GIPHY


Pa je tako curama s tankom kosom koja se brzo masti bolje da ju peru ujutro, a ne navečer. Naime, preko noći kosa bi se mogla samo dodatno zamastiti, a ujutro će onda izgledati loše. Dovoljno je da ujutro najnormalnije opereš i zatim fenom osušiš kosu. Cijeli dan bit će lepršava i puna volumena.

Za razliku od onih s tankom, cure koje imaju kovrčavu i gustu kosu upravo je večer savršena za pranje kose. Nakon pranja, ovu kosu potrebno je lagano osušiti ručnikom, a kasnije ju ostaviti da se osuši sama.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Kosa ti se prebrzo masti? Ovih 7 trikova pomoći će ti da se zauvijek riješiš masne kose

Trikovi za lijepu kosu: 5 jednostavnih načina kako da tvoja masna kosa izgleda super

Istina ili mit: raste li tvoja kosa stvarno brže nakon šišanja?

kosapranje koseljepota

36.508
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!