0

Kosa će ti izgledati ljepše i kao da te upravo ispeglala frizerka. Samo povlačenje po pramenovima kose nije najbolja taktika, a ako se pitaš zašto ti kosa izgleda bolje kada ju ispegla frizerka, tajna može ležati u ovim trikovima.

Peglanje kose nije znanost, to može odraditi svatko, ali koliko će dobro izgledati krajnji rezultat? Iz nekog razloga, čini se kao da ispeglana kosa kod frizera i ispeglana kosa doma nisu skroz ista stvar. Iako obje radite to na više-manje isti način, postoji nekoliko razlika. Ove stvari možeš početi raditi i ti i kosa će ti svaki dan izgledati odlično.

1.Uzimanje pramenova kose dijagonalno
Bilo da obraćaš pažnju kod frizera ili ne, ali ono kako oni uzimaju pramenove kada ti peglaju kose je dijagonalno. Tako će na kraju kosa izgledati puno drugačije nego da uzimaš pramenove horizontalno. Kada ih uzimaš horizontalno, dobit ćeš ravne i spljoštene 'listove' kose, koji samo padaju jedan preko drugog, dok kada uzimaš dijagonalno, izgledat će lepršavo i lijepo.2.Temperatura na pegli niska, a pokreti spori
Hrpa cura pegla kosu tako da peglu stavi na vrlo visoku temperaturu jer misle da će tako brže i bolje izravnati kosu. Što nije istina, tako će ju samo brže uništiti. Umjesto da staviš peglu na visoku temperaturu i povlačiš u brzim pokretima, radi u potpunosti suprotno. Sporije povlačenje pegle na niskoj temperaturi će ti dati ravnomjernije rezultate jer će se toplina rasporediti temeljitije po cijelom pramenu.

3.Smjer peglanja
Preporučuje se da peglom kreiraš blagu zakrivljenost kose prema unutra, poput obrnutog slova C, kada ju povlačiš po pramenu. Uz pomoć češlja navodi peglu, kako bi kreirala ovaj oblik. Ako ovako peglaš kosu, to će izgledu dati prirodniji efekt.4.Počni odostraga
Jedan od najkorisnijih savjeta ikad kada je u pitanju peglanje kose je upravo ovaj. Nikada nemoj počinjati peglati ju s jedne od strana, već odostraga, te od tamo idi prema naprijed. Ovo je najjednostavniji način koji postoji, a ako to već ne radiš, isprobaj i vidjet ćeš. Ako želiš ekstra volumen u kosi, pramen koji peglaš podigni od korijena i onda povuci peglom.

5.Bitni su i preparati koje ćeš koristiti
Kada završiš s peglanjem, još uvijek nisi gotova. Prije nego dovršiš spremanje i izađeš iz kuće, sjeti se i učvrstiti kosu. Ako ti treba biti ravna duže od jednog dana, proizvodi za održavanje oblika su obavezni. Čitaj što piše na bočicama laka za kosu i izbjegavaj koristiti one koji sadrže teška ili silikone jer će ti oni otežati kosu. Koji špric najlaganijeg laka za kosi ili spreja za sjaj kose je sve što ti treba.

Foto: Instagram/ Shutterstock.com - Branislav Nenin

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Nova hit boja kose ima veze s kavom i podsjeća na ljeto! Kad ne znaš bi li bila smeđa ili plava...

Pronađi svog favorita i posjeti frizera: Ovo će biti najpopularnije frizure ove zime!

I par centimetara se broji: Uz ovih 9 trikova kosa će ti u tren oka izgledati dulje


kosapeglanjefrizeriprofisavjetiizgledati bolje

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

33.588
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!