0

Stavljanje parfema jedna je od omiljenih beauty rutina kod svih cura, pa tako i kod nas. Uz super parfem možemo sve i zato ga totalno obožavamo!

Ipak, nekad nam se znaju potkrasti neke greške koje mogu pokvariti učinak našeg omiljenog parfema i skratiti vrijeme trajanja njegovog mirisa.

via GIPHY


Evo koje greške kod nanošenja parfema moraš izbjegavati i tako postići da miris tvog omiljenog parfema traje duže.
 

1. Trljaš zapešća kod stavljanja parfema
Hmmm... Ovo nismo znale! Stvar je u tome da trenje koje nastaje trljanjem zapešća jedno o drugo zapravo zagrijava kožu koja proizvodi prirodne enzime. Ti enzimi mijenjaju miris nanesenog parfema, a on će odmah i trajati puno kraće.

via GIPHY


2. Nanosiš previše parfema
Priznajemo - sve smo mi barem jednom pretjerale u nanošenju parfema. Ne samo da previše parfema može smetati svima oko tebe, već i prevelika koncentracija parfema na tvojoj koži doslovno može promijeniti njegov miris. Da, to je stvarno istina!

via GIPHY


3. Zaboravljaš hidratizirati kožu
Ako želiš da se miris parfema na tebi zadrži što duže, važno je da prije nanošenja obavezno hidratiziraš kožu. Za to ti može poslužiti mlijeko ili losion za tijelo, ovisno o tome koji tip kože imaš.

4. Ostavljaš bočicu parfema na suncu
Ovo je veliki NE, pogotovo jer se zna da parfem nikad ne bismo smjeli ostavljati na svijetlom mjestu, a pogotovo ne na direktnom suncu. Velika vrućina negativno djeluje na tvoj parfem, umanjuje miris pa će zbog toga i on sam trajati mnogo kraće.

via GIPHY


5. Parfem špricaš i po odjeći
Za ovim stvarno nema potrebe jer uopće ne pomaže, a samo bezveze trošiš parfem. Trebala bi ga nanositi samo na one točke na tijelu gdje imaš puls - vrat, zapešće i dekolte. No, znamo i za neke trikove i mjesta na tijela za koja sigurno nisi znala da su odlična za nanošenje parfema. To su laktovi i mjesta iza koljena.

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Top parfemi na našem tržištu – miriši zamamno već za 39,90 kuna!

Miriši prepoznatljivo: pronađi savršen parfem za sebe

Neka sve miriše – zanimljivi načini za korištenje parfema!

parfembeauty savjetiljepota

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.889
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!