0

Obrve su bitan dio lica, daju mu okvir i želiš da izgledaju što je bolje moguće. Zato ih cure često uređuju, iscrtavaju, popunjavaju. Tri su najčešće greške koje hrpa ljudi radi, a zbog kojih im obrve ne izgledaju prirodno i savršeno.

Svatko od nas ima drugačiji oblik obrva pa samim tim ne bi trebalo slijepo kopirati modne trendove koji su aktualni u tom trenutku, jer naravno da neće svima sve stajati. Nekada je bolje zaobići trendove, pogotovo one koji se odnose na oblik tvojih obrva. One su bitan dio tvog lica, a svi koji su slučajno napravili neku katastrofu s njima, znaju koliko su važne. Ipak, svako od nas želi nekada promjenu i transformaciju, ali pogrešna šminka neku dobru ideju u tren oka pretvori u veliku grešku. Iscrtavanje, popunjavanje, dopunjavanje obrva je stvar s kojom se lako zeznuti i pretjerati. Osim ako ideš van ili na neko full svečano događanje, s obrvama se najbolje držati onoga 'manje je više'. Ovo su tri najčešće greške koje cure rade kada uređuju obrve za svaki dan, nemoj i ti biti jedna od njih.


1. Jasne linije
Odmah će biti vidljivo da si se jako trudila oblikovati obrve i to izgleda potpuno neprirodno. Uz toga, ravne linije mogu mijenjati crte lica, ali ne na bolje.

Kako tu grešku izbjeći? Umjesto da obrubiš obrve olovkom i naglasiš ih preoštrim linijama, bolje je samo ih popuniti, imitirajući vlastite dlake na obrvama. To treba napraviti samo na mjestima gdje postoje praznine. Jednostavno olovkom na takvim mjestima povlači ravne poteze, koji će učiniti da obrve izgledaju punije. I zapamti: ne zanemaruj svoj prirodni oblik, šminkom ga možeš samo naglasiti.


2. Previše šminke
Tamna boja od početka obrva do samih krajeva samo će učiniti da izgledaš staro i strogo.
Kako tu grešku izbjeći? 'Glava' obrve, odnosno početak, treba biti svjetliji u odnosu na završetak. Pokušaj napraviti što prirodniji prijelaz boje sa svijetle na tamnu. Obavezno češljaj obrve posebnom četkicom dok ih uređuješ.

3. Zapetljane dlake
Zapleteni pramenovi kose izgledaju neuredno, slažeš se? Ista stvar se događa i s obrvama. Ujutro kada se probudiš ili nakon tuširanja, obrve se mogu raščupati, a ako već radiš potpuni makeup, nemoj zaboraviti ni njih počešljati.
Kako tu grešku izbjeći? Fiksiraj ih gelom – on će zadržati oblik i naglasiti teksturu obrva.

Foto: Freepik/ Instagram

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

TOP 10: Beauty trendovi koji će vladati ove godine! Kakve obrve, a i što će se nositi na očima, usnama?

Ravne, s lukom, tanke, deblje? Saznaj koji je najbolji oblik obrva za tebe s obzirom na oblik lica

Odlučila si bez pomoći srediti svoje obrve kod kuće? Moraš prvo pročitati ovih pet savjeta

obrveiscrtavanje obrvagrešketop 3 greške

36.228
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!