2

Obrve su upečatljiv detalj koji krasi svačije lice! Osim što se ideja o tome što su lijepe obrve mijenjala kroz povijest, mijenjale su se i tehnike uređivanja: vosak, pinceta, čupanje pomoću konca (threading), iscrtavanje obrva ili tetoviranje…ima ih mnogo!

Koju god metodu uređivanja odlučila koristiti – nemoj raditi najčešće greške!

1. Nemoj ih prečesto čupkati!

Iako stručnjaci upozoravaju da nije dobro svaki dan čupkati obrve, mnogo žena i djevojaka ne slušaju ovaj savjet. Idealno bi bilo čupati i oblikovati obrve jednom u tri tjedna jer ćeš im na taj način dati dovoljno vremena da narastu i ujednače se.

2. Investiraj u novu pincetu!

Ako imaš osjećaj da dlačica klizi kroz pincetu i nakon petog pokušaja da iščupaš samo jednu dlaku već pomisliš da moraš ići provjeriti dioptriju, ne brini! Bit će dovoljno da uložiš u novu pincetu! Ako alat ne unkcionira i imaš osjećaj da se boriš s vjetrenjačama jer pokušavaš, a ne ide – reci zbogom staroj pinceti. Vjerno te služila, ali vrijeme je za novog podanika. Pincetu obavezno održavaj čistom! Nakon svake uporabe očisti je alkoholom.3. Ne pretjeruj s razmakom!
Nikome ‘unibrow’ nije privlačan. I iako nijedna djevojka ne želi izgledati kao da ima jednu veliku dlakavu gusjenicu nad prekrasnim očima – nemoj pretjerivati s čupkanjem dlačica između obrva. Veći razmak između očiju vizualno povećava nos, a oči izgledaju previše razmaknute. Obrva bi trebala početi u ravnini s korijenom nosa, a ne sa unutarnjim rubom nosnice.

4. Nemoj zaboraviti završetak obrva!

Ovo je lako provjeriti! Da bi bila sigurna gdje ti obrva treba završavati, zamisli dijagonalnu liniju od kuta nosa do vanjskog kuta oka. Pomoći ti može i olovka! Samo je postavi u ovaj položaj i vidjet ćeš je li ti obrva prekratka ili preduga.

5. Prevelik luk!

Prirodni luk možeš odrediti tako što ćeš pronaći najvišu točke obrve koja se obično nalazi dvije trećine od sredine unutrašnjosti obrve. Ako želiš postići efekt ‘podignute obrve’, počupaj dlačice s donje strane obrve.

6. Zaboravljaš na vrh!

Čupanjem ispod obrve možeš postići efekt ‘podignute obrve’, ali nemoj zaboraviti ni vrh. Na djelu iznad obrve ne bi trebalo biti “zalutalih” dlačica, jer se na tom dijelu najsnažnije ističu.7. Ne pretjeruj s olovkom!

Par nježnih pokreta bit će dovoljno da od običnih ili slabo vidljivih napraviš predivne, upečatljive i definirane obrve. Izaberi olovku koja je za nijansu svjetlija od boje vaših obrva. Previše tamne obrve izgledaju previše strogo i umjetno. Poanta je u tome da ispuniš i osjenčaš obrve, a ne da ih nacrtaš (to već odavno nije u modi!).

L.B./izvor: ATVBL
foto: Shuttestock, Pinterest

...Pročitaj još...

...Povratak najgorih obrva - da ne povjeruješ vlastitim očima!...

...Obrve i sve što niste znali o njima!...

...Ovo morate vidjeti - 10 najgorih obrva ikad!...

obrveoblikovanjepincetasavjeti

Komentari

11.01.2015.

A vi ste nam svojevremo savjetovali da ih svakodnevno cupkamo

08.05.2015.

Hvala bogu nemam ih potrebe crtat jer su mi sup. ;)

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.397
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!