1

Kao i svaki drugi proizvod, koju ćeš maskaru koristiti na dnevnoj bazi ovisi o tome što baš tebi najbolje odgovora.

Vodootporna maskara se čini kao super stvar – kada ju staviš na trepavice, ako se radi o dobroj maskari, ostat će tu bez obzira na uvjete, ali kada ju treba skinuti, postane malo problematična. Skinuti vodootpornu maskaru nekada je izazov jer što god da se pokuša, ona ne želi dolje, a prije nego skineš maskaru, počupaš pola trepavica. To baš i ne zvuči dobro, pogotovo ne na svakodnevnoj bazi? Ili je to malo pretjerivanje i vodootporna maskara zapravo uopće nije toliko strašna i loša?


Je li vodootporna maskara bolja od obične maskare?

Ovisi o tome što tražiš od maskare. Nekima je obična maskara skroz dovoljna za svaki dan, ali ima i onih cura koje imaju problema s takvim maskarama – uvijek im se preslikava na kapke. To nekada ovisi jednostavno o obliku očiju i trepavicama, čak ne mora uopće biti problem u maskari – za takve je nekada jednostavno bolji izbor vodootporna. Kome se da svako malo tijekom dana provjeravati je li ti se maskara razmuljala, opet. ALI. Kao i za sve, i za ovo postoji ali. Vodootporna je maskara teža od obične i ako ih jako često koristiš, može ti oštetiti trepavice na način da ti isuši i njih i kožu na oku. Zbog toga što su ovakve maskare toliko jake, kada ih skidaš, treba se pomučiti, puno trljati oko raznim sredstvima... što nije najbolja stvar na svijetu za trepavice, pogotovo ako inače imaš rijetke i slabe.

Dobre strane vodootporne maskare?
Nije sve tako crno. Vodootporne maskare su dobro rješenje za sve one situacije kada ti šminka mora izdržati cijeli dan, a uvjeti nisu najbolji. Bilo da ideš na bazen, znaš da ćeš se puno znojiti ili je u zraku vlaga, ovakva je maskara za tada dobra opcija.

Najbolji načini za skinuti ju s očiju?
Vlažne maramice u ovom slučaju nisu nikako dobra opcija, već sredstva za skidanje šminka poput micelarne ili mlijeka za skidanje, koji su na uljnoj bazi, napravit će najbolji posao. Vrlo je lako moguće da ćeš morati i dva puta ponoviti postupak, a da budeš sigurna kako je sve dolje, operi lice i nekim gelom za čišćenje.

Najbolje vodootporne maskare?

Ako ne znaš koji je ovakav tip maskare najbolji, ovo su samo neki od prijedloga koje hvale ljubiteljice šminkanja, a koje možeš pronaći i kod nas.

Maybelline Lash Sensational Waterproof maskara (oko 80 kn)


Ova maskara ima malo neobičniju četkicu, ali nemoj da te to obeshrabri. Zbog toga kako su dlačice postavljene na četkici, uhvatit će svaku trepavicu i dati joj maksimalnu dužinu, bez grudica. Isto tako, stvarno je vodootporna i izdržljiva.

Lancome Monsieur Big Waterproof maskara (239 kn)


Ova će ti vodootporna maskara dati toliko dramatične trepavice da nećeš moći vjerovati vlastitim očima. Možeš ju nanijeti u nekoliko slojeva, a i dalje će izgledati dobro, a dobit ćeš i extra volumen i duljinu. Neće toliko razdvojiti trepavice, ali bit će velike.

Too Faced Better Than Sex Waterproof maskara (189 kn)


Još jedna maskara koju hvali beauty svijet i za koju tvrde da se neće razmazati ni od vode ni od znoja ni od bilo čega drugog je ova od brenda Too Faced. U prilog joj ide i četkica u obliku pješčanog sata koja odlično razdvaja trepavice, daje im volumen i još ih malo i uvije.

Foto: Freepik – javi_indy/ douglas.hr/ tiendamia.com/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Najbolje maskare koje možeš kupiti za manje od 100 kuna! Donosimo ti naših top 7 preporuka

Odvratno! Evo što se može dogoditi tvojim očima kad spavaš s maskarom

Spas u zadnji čas: 'oživi' osušenu maskaru

maskarašminkavodootporna maskaraprednostimaneprijedlozi

36.226
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!