0

Trendovi na noktima iz sezone u sezonu nas sve više oduševljavaju kreativnim tehnikama koje nadopunjavaju stil čineći ga privlačnim na tako efektan način.

Dipping nails manikura je neko vrijeme vrlo popularna, a saznali smo da nije omiljena samo zato što nokti lijepo izgledaju, nego jer ne čini toliko štete noktima. Za razliku od gel manikure koja se stvrdne pod UV lampom, ova tehnika oboji vaše nokte super pigmentiranim prahom (odatle i naziv). Točni koraci malo se razlikuju od formule do formule, ali općenito, vaš će tehničar započeti uklanjanjem viška ulja s noktiju, prekrivanjem temeljnim premazom te će obložiti jedan po jedan obojeni prah. Prašak se obično postavlja u nekoliko slojeva praha, a zatim još jednim krugom gornjeg sloja. Rezultat? Super glatka i izdržljiva manikura koja će trajati tri tjedna, piše Novi list.

Ova je metoda mnogo nježnija prema noktima, no ima jedan ne tako lijep detalj u ovoj priči. Ako u salonu niste jedini klijent koji koristi staklenku, u njoj će se nakupiti bakterije. Siguran put je da se prah četkicom nanosi na nokte, a ne da se nokti uranjaju u posudu.

Sve u svemu, dipping metoda je sigurnija. Nokti ukrašeni dipping tehnikom mogu trajati od dva tjedna do mjesec dana, ovisno o tome koliko ste pažljivi prema noktima. Ako radite svoje prirodne nokte, ovo je sjajno jer znači manje vremena posvećenog raskošnom izgledu noktiju. Manikura dipping metodom dugoročno znači manje uloženog novca, jer im nije potrebno toliko održavanja.

Kako se uklanjaju nokti rađeni dipping tehnikom? Zaboravite na struganje. Gornji sloj noktiju nježno premažite klasičnim premazom za nokte, a zatim ih namočite u čisti aceton 15 minuta. Odatle bi dip trebao otpasti i uklanjanje je sigurno. Ako se dip ne može lako ukloniti, nemojte forsirati. Skidanje i ljuštenje vašeg dip praha recept je za katastrofu, odnosno, ovaj će pristup nanijeti ozbiljnu štetu noktima, piše Novi list.


Foto: Instagram/ Shutterstock.com - Minszka

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Manje će pucati i listati se: Jednostavni načini na koje možeš pomoći svojim noktima da budu čvrsti i lijepi

Nokti kojima će se svi diviti: 10 jednostavnih trendi manikura za ljeto koje možeš napraviti kod kuće

Manikura kod kuće: Postignite savršeno uređene i lakirane nokte u nekoliko koraka s ovim essence proizvodima

noktimanikuradipping manikuraljepota

36.185
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!