0

Nije toliko teško pogoditi pravi puder i pronaći njegovu pravu nijansu, sve online. Trebaš samo pratiti ove savjete i nećeš imati nikakvih problema s online shoppingiranjem kada su u pitanju puderi.

Puder je jedan od najkompliciranijih kozmetičkih proizvoda za online kupovinu. Ne samo zbog toga što postoji veliki izbor proizvoda koji su dostupni, nego postoji još toliko mnogo faktora koji se moraju uzeti u obzir prilikom odabira. Nitko ne želi biti narančast ili imati ten koji je jedne boje na licu, a druge boje na vratu. Da bi vam olakšali ovaj postupak i kako bi vaš odabir bio što bezbolniji, u nastavku vam donosimo vodič za pronalaženje savršene nijanse pudera – swatchevi vam neće biti potrebni, piše Journal.hr.

Važno je birati prema vrsti tena
Imate li problema s T-zonom i neumornim izlučivanjem sebuma? Tada se svakako želite odlučiti za dugotrajni, matirajući puder, a trebali bi izbjegavati one formule na bazi ulja. Potražite ‘aqua’ u prvih nekoliko sastojaka kako biste bili sigurni da je na bazi vode. S druge strane, ako imate kožu sklonu suhim mrljama koje se ljušte odlučite se za onu hidratantnu formulu za blisatviji ten. Mnoge on njih će sadržavati antioksidanse i hranjive tvari za podizanje razine vlage u vašoj koži. Međutim, ako je vaša koža sklona prištićima ili iritacijama odaberite lagane formule. One na bazi minerala će biti nježne prema vašoj  koži.

Identificirajte svoj podton
Utvrđivanje toga je li vaša koža hladnog, neutralnog ili toplog podtona je ključno za postizanje savršenog podudaranja boja. Koža s plavim žilama i ružičastim nijansama nalazi se na hladnijoj strani spektra. Koža žuto-zlatnog tona i zelenkastih vena ima topli podton. Oni koji smatraju da se nalaze negdje između ova dva opisa imaju neutralni podton kože.

Odlučite koju razinu prekrivanja želite
Neki preferiraju lagano, jedva vidljivo prekrivanje koje suptilno poboljšava izgled kože, ali još uvijek može doći do izražaja prirodan ten. Međutim, ako patite od crvenila, mrlja, ožiljaka ili pigmentacije, vjerojatno ćete se odlučiti za puder s potpunim prekrivanjem koji će sakriti nesavršenosti i stvoriti potpuno ujednačen ten. Isto tako, dostupni su vam i puderi sa srednjim prekrivanjem, koje možete nanijeti u maloj količini ili nadograditi za različiti završni look, piše Journal.hr.

Samostalno prilagodite nijansu za svoj ton kože
Nemojte isključiti miješanje više nijansi pudera kako bi dobili onu koja je savršena za vas. Ovo će biti korisno, osobito ako ste preplanuli od sunca – jedna nijansa vam definitivno neće odgovarati tijekom cijele godine. Bez obzira na to miješate li dvije nijanse pudera, razrijedite formulu hidratantnom kremom, pojačate puder korektorom ili mu dodate primer za sjaj, imajte na umu da niste ograničeni samo na tu jednu mogućnost.

Ako postoji sumnja, uzmite svjetliju nijansu
Zaglavili ste između dvije nijanse i nikako se ne možete odlučiti za jednu od njih? Uvijek odaberite onu koja je svjetlija. Ako je potrebno, svjetliju nijansu uvijek možete dodatno produbiti završnim slojem bronzera. To je puno lakše za učiniti nego posvijetliti nijansu koja je pretamna jer to bi značilo da ona gubi pigment i stupanj prekrivanja.

Potražite detalje online
Zahvaljujući mnogim beauty entuzijasticama internet je prepun videa i fotografija u kojima se prikazuju swatchevi svakakvih vrsta i brendova pudera na koži. Čak i ako ne možete pronaći nekoga tko ima identičan podton kao i vi, njihov sadržaj vam može pomoći kao referenca i za uspoređivanje s drugima.

Foto: Shutterstock.com – nizas/ Shutterstock.com - Vladimir Gjorgiev/ Shutterstock.com – imagehub

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Pet glavnih vrsta pudera: Što je najbitnije za znati o svakome od njih i kada koristiti koji?

Ovako još nisi nanosila puder! Makeup hack s TikToka uz koji će ti koža izgledati WOW i šminka dugo izdržati

Trik profića: Čovjek koji šminka Gigi i Rihannu otkrio kako da ti tekući puder izgleda najsavršenije ikad

puderonlineonline shoppingnijansabez pogreške

36.238
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!