0

Neke beauty proizvode ne trebaš bacati kada ti se učini da više nisu onakvi kakvi su bili kada si ih kupila – i dalje možeš imati od njih koristi, a da to odmah ni ne primijetiš. Maskara je jedan odličan primjer za to.

Neke cure obožavaju maskare koje su tek otvorene, a čim vide da se počinje sušiti, okreću se trikovima kako bi je obnovile i kako bi opet bila kao nova. Ukoliko još uvijek ima maskare u pakiranju, ali je samo posušena, umjesto da ju pokušavaš oživjeti, iskoristi je u stanju u kakvom je. Neki vole koristiti maskare baš onda kada malo odstoje jer smatraju da su tada najbolje. Zašto bi netko koristio maskaru koja se već dobro posušila? Djevojke su otkrile trik koji će mnogima dobro doći. Ako i ti obožavaš efekt umjetnih trepavica, ono što ti treba kako bi ga postigla je upravo posušena maskara.

Ona ima nekoliko prednosti koje cure često previde. Prvo i osnovno, lakše se nadograđuju slojevi nego kod novootvorene maskare. Ovo je bitno za one koji vole stavljati nekoliko slojeva i dobiti što je moguće dulje i punije trepavice. S novijom maskarom, treći sloj često bude taj koji upropasti cijeli make up, ali ne i sa starom maskarom. U prvom sloju nanesi najveću količinu maskare na korijen trepavica i povlači četkicu do negdje polovice duljine, a u drugom sloju se skoncentriraj najvećim dijelom na vrhove. Nakon tog drugog sloja malo pričekaj koju minutu da se sve dobro posuši i zatim nanesi još jedan, treći, sloj. Njega nanesi na način da četkicu okreneš vertikalno i pročešljaš trepavice prema gore malim nježnim potezima. Ovaj korak pomaže da trepavice uviješ. Kada bi to išla napraviti s novom, svježom, maskarom, u zadnjem bi ti se koraku, ako ne i prije, stvorile grudice proizvoda na trepavicama. Kada isto radiš s posušenom maskarom, nemaš brige oko toga, već kao rezultat dobiješ savršene ogromne trepavice koje izgledaju kao da si stavila umjetne.

via GIPHY


Još jedna prednost suše maskare je da možeš bez brige kihnuti ili trepnuti dok je stavljaš. Pošto se brže osuši, manje su šanse da će ti ostati po pola lica kada kihneš.
I to još uvijek nisu sve prednosti maskare koja se malo posušila. Veliki je plus i to što ju je lakše skinuti s očiju na kraju dana.
Puno cura tvrdi da kada stave maskaru koja nije jako mokre teksture, da im trepavice dulje stoje savršeno uvinute.

Foto: Freepik – yanalya/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:
Odvratno! Evo što se može dogoditi tvojim očima kad spavaš s maskarom

Nije samo za trepavice: kako sve koristiti maskaru

Spas u zadnji čas: 'oživi' osušenu maskaru

trepavicemaskaratrikefekt umjetnih trepavica

36.210
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!