0

Kosu peremo prije izlaska, nakon treninga, prije škole, nakon izlaska i tako u krug. Jednostavno ne možemo zamislit život bez omiljenog šampona i regeneratora divnog mirisa, no čini se da postoje oni koji ipak mogu zamisliti takav život i čini se da im je bolje nego nama – zbilja?



Kayleigh Thomas bila je ovisnica o skupim šamponima i prala je kosu gotov svaki dan jer joj se stalno mastila. Trošila je puno novaca za preparate za njegu kose, no samo dan nakon što bi oprala kosu ona je već bila masna i beživotna.

'Imala sam dugu kosu, ali ona je uvijek izgledala jadno pa sam si pomislila da zašto uopće imam dugu kosu kad izgleda ružno', rekla je, a nakon nekog je vremena čak i ošišala svoju kosu na kratko. No, niti to nije pomoglo.



Onda je jednog dana slučajno naišla na blogericu koja nije prala svoju kosu šamponom dvije godine.

'Najvažnije je da ustrajete, čak i onda kad vam se čini da vam je kosa u najgorem stanju. Bilo je perioda kad mi je stvarno bilo grozno i imala sam osjećaj da sam prljava. Željela sam napraviti bar nešto da operem kosu. Pročitala sam da glina može pomoći, no iako je odlična za detoksikaciju, oštra je prema kosi pa to nije dugoročno rješenje', ispričala je.



Danas kao alternativu koristi prah mješavine trava, a najvažnije joj je da da sredstvo za čišćenje u sebi ne sadrži nikakve štetne tvari ili kemikalije. Od kad više ne koristi šampone kosa joj mnogo brže raste, a dobila je i na debljini i volumenu.



Foto: Instagram

I.I.

Pročitajte još:

Nije koristila šampon dvije godine – a kosa joj nije nikada bila ljepša!

Djevojka koja nije prala kosu 6 godina: 'Moja kosa je ljepša i zdravija nego ikada!'

Sve tajne šampona za suho pranje kose

kosapranje kosešampon

36.238
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!