0

Primijetila si da ti se kosa prebrzo masti i došlo je do toga da ju moraš prati skoro svaki dan? Ovi savjeti pomoći će ti kako više nikad ne bi imala problema s masnom kosom.

1. Regenerator uvijek stavljaj samo na vrhove
Regenerator pruža dodatnu njegu našoj kosi, ali ima i jedno lošu stranu - čini našu kosu masnijom. Da bi to spriječila, nipošto ga nemoj stavljati na vlasište, već samo lagano prođi po vrhovima kose.

via GIPHY2. Možeš koristiti suhi šampon...

Suhi šampon sve je veća senzacija među curkama jer u roku od nekoliko sekundi od masne kose može napraviti senzacionalnu frizuru. Važno je spomenuti jedino da ovaj šampon u spreju smiješ koristiti samo povremeno, nikako ne često jer može uzrokovati pojavu prhuti.

3. ...Ili dječji puder
Klasični dječji puder u prahu odlična je alternativa suhom šamponu, djeluje na isti način te uklanja masnoću vlasišta. Neki frizeri vjeruju da je dječji puder mnogo bolji za našu kosu nego što je to recimo slučaj sa suhim šamponom. Zašto? Pa, najveći je razlog taj što suhi šamponi sadrže parfeme koji također mogu štetiti kvaliteti kose.

via GIPHY4.Rjeđe peri kosu
Prečesto pranje kose može biti jednako štetno za tvoju kosu kao i ako ju pereš prerijetko. Da, dobro si pročitala. Prečesto pranje kose također može biti razlog zbog kojeg se tvoja kosa previše masti. Kosa se masti sve više, ti je zbog toga pereš sve češće i tako u krug...

via GIPHY5. Koristi kvalitetne šampone
Ne mislimo da sad trebaš kupovati najbolje svjetski poznate šampone koje si ne možeš priuštiti. Osim toga, ako je neki šampon skup, to nipošto ne mora značiti da je visoke kvalitete. U slučaju da si primijetila da je tvoje vlasište jako osjetjivo, možda bi bilo dobro da nabaviš neki dermatološki šampon baziran isključivo na prirodnim sastojcima i bez dodatnih kemikalija.

6. Pokušaj ne prečesto dirati kosu
Diranje kose samo će ju dodatno zamastiti zbog čega ovo pokušaj što više izbjegavati.

7. Izbjegavaj ravnanje kose, pogotovo šiški
Bilo kakvo stiliziranje kose dodatno će je mastiti, a posebno ravnanje peglom. Ako ti baš nije najpotrebnije, radije nemoj ravnati kosu - barem ako je nisi već neko vrijeme oprala. Kosu radije stavi u visoki rep ili punđu.

via GIPHYFoto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Trikovi za lijepu kosu: 5 jednostavnih načina kako da tvoja masna kosa izgleda super

Istina ili mit: raste li tvoja kosa stvarno brže nakon šišanja?

Svaki dan vežeš rep na istom mjestu? Ovo su loše navike i pogreške zbog kojih ti opada kosa!


kosanjega kosepranje koseljepota

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!