0

Čak i kada puštaš kosu, trebaš redovito odlaziti kod frizera podrezati vrhove, ako ne zato da budu zdravi, onda zato da ti kosa izgleda ljepše, ali i brže raste.

Koliko redovito treba odlaziti kod frizera na skraćivanje vrhova i osvježavanje frizure ovisit će o svačijoj kosi i frizuri koju nosi. Neki koji vole mijenjati boje kose morat će ići češće, a oni koji samo brinu da im kosa uvijek izgleda lijepo i zdravo, malo rjeđe. Kada je pravo vrijeme za odlazak kod frizera otkriva ti tvoja kosa sama. Ovisno o tome kako izgleda i kako  se ponaša, možeš otkriti je li vrijeme da ju malo skratiš i osvježiš frizuru i svoj izgled. Ovi će znakovi reći trebaš li nazvati svoju frizerku/frizera i dogovoriti termin ili si još okej.

1.Kosa ti se petlja više nego inače
Jedan od znakova koji će ti odmah otkriti je li vrijeme za šišanje je koliko ti se kosa jako petlja. S obzirom na to koliko ju inače teško počešljaš, je li sada jednako tako ili je situacija malo gora i češljanje ti traje još dulje i stalno se čupaš? Kada se kosa počne zapetljavati više nego inače, češljanje će biti sve veća muka i jače ćeš se čupati i vući kosu, a time ju i dodatno uništavati.

2.Počela si stalno nositi kosu u repu ili punđi
Ako ti ovo nisu frizure kakve inače preferiraš, a sada si ih odjednom počela stalno nositi jer ti kosa ne izgleda dobro kada je raspuštena, to je još jedan znak da je vrijeme za frizera. Umjesto da još mjesecima nosiš tako kosu, radije odmah riješi problem i ošišaj višak ili isprobaj neki skroz novi stil ako misliš da ti ovaj više ne stoji.

3.Sve ti je teže slagati frizure koje i inače nosiš
Jednostavno to više nije to i ne izgleda dobro. Kada stiliziraš kosu na isti ili sličan način gotovo svaki dan, možeš lako primijetiti kada to više ne izgleda dobro. Ili ti je kosa postala predugačka i trebaš promijeniti frizuru ili ti ne izgleda lijepo jer vidiš raspucale vrhove i to te cijelo vrijeme smeta pa ih pokušavaš sakriti. Kada ti kosa postane jako oštećena, trebat će ti više laka za kosu da sve stoji kako želiš i uglađeno.

4.Vrhovi su ti toliko ispucali da su i drugi to počeli primjećivati
Onda znaš koliko je sati kada i drugi primijete da ti je kosa ispucala i vrhovi ti se listaju. To nije look na koji bilo tko cilja. Kada ti vrhovi jako ispucaju, više ih ništa ne može spasiti, situacija će samo postojati sve gora i gora. Zato je najbolje na vrijeme prihvatiti poraz i otići pod škare. Normalno je da se ovo događa svako toliko, ali ako ćeš ispucale vrhove ignorirati, kada jednom odeš kod frizera, morat ćeš odrezati puno više kose, kako bi sve opet izgledalo zdravo.

5.Ne sjećaš se kad si zadnji put promijenila frizura
Razlog za posjetu frizeru ne mora biti da ti je kosa uništena ili da treba podrezati vrhove, nekada nam samo treba promjena. I zašto ju ne napraviti tako da napokon promijeniš frizuru? Možeš se ošišati, staviti neku novu boju, ili čak oboje ako se osjećaš baš hrabro. Što god napravila, to je samo kosa, narast će ti nova. Nekada je bolje riskirati i isprobati novu frizuru nego se držati sigurne opcije koju imaš godinama.

Foto: Freepik - gpointstudio

M.T.

Pogledajte još:

Kako osušiti kosu što je brže moguće? Kada nemaš vremena, koristi ovih 6 trikova i suha je u tren oka

Postoje načini za izravnati kosu bez korištenja pegle i drugih uređaja koji zagrijavaju – ima ih 5!

Sedam načina kako zaštiti svoju kosu dok spavaš – radi ovo i manje će ti se lomiti i izgledat će ljepše

kosafrizerposjet frizeruuništena kosavrijeme za frizera

36.459
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!