3

`Željeznička pruga´, `željezna cura´, `metalna´... Sve su to (pre)glupi nadimci, koje ti je dala ekipa iz škole, nakon što si se napokon odlučila staviti – fiksni aparatić. Kao da nije dovoljna muka što moraš nositi `to željezo´, zbog kojeg na možeš u početku normalno ni jesti, tu su još i nimalo kreativni nadimci, zbog kojih ti dođe da odustaneš od cijelog `lijep osmijeh´ procesa.

Ako ti se ovakav scenarij mota po glavi svaki put, kada ti na pamet padne ideja o fiksnom aparatiću, razmisli još jednom. Iako je on do sada predstavljao noćnu moru svih nas kojima majka priroda nije podarila najravnije zube, više ne mora biti tako.Sve su popularniji takozvani nevidljivi aparatići, uz koje se tvoji zubi dovode u red, a da to nitko ne mora primijetiti. Ako ti se sviđa ova ideja i jedini razlog zašto ne želiš nosit aparatić je taj jer ga smatraš ružnim, prije nego se odlučiš na taj korak - ispitaj svoju ortodonticu o ovim `nevidljivim´opcijama.

Lingvalni (unutarnji) fiksni ortodontski aparatić

Ako ne želiš aparatić koji će biti vidljiv svima, onda je ovaj model pravo rješenje za tebe. No fora s ovim aparatićem je ta što su oni pretežito namijenjeni ljudima koji trebaju ravnanje prednjih zubi (onih koji se vide kada se smiješ). Ako je tvoj slučaj teži, oko ove opcije se savjetuj s ortodonticom.Aparatić sa samoligirajućim polikristalnim bijelim bravicama
Iako se ovaj aparatić nalazi s vanjske strane zuba (možeš ga vidjeti), ne moraš se brinuti da će ti svi gledati u njih jer je on potpuno nezamjetljiv. Pogotovo ako se odlučiš za bijelu opciju.
Prozirni aparatić

Ok, ovaj aparatić ne možemo potpuno `ubaciti´ u kategoriju fiksnih aparatića jer postoji mogućnost njegovog skidanja. No razlog zašto ga spominjemo, je taj što ga se mora nositi bar 22 sata dnevno te izgleda kao nevidljiva proteza. Ovaj tip aparatića zovu još i udlaga, a mi smo ga naveli kako bi znala koje sve opcije postoje.Btw. Nama fiksni aparatići uopće nisu koma (čak su nam i simpatični). što ti misliš o njima?


Foto: Shutterstock/ Instagram

S.T.R.


Oprez: Ovo su najprljaviji dijelovi vašeg tijela

Ne koristi šampon dvije godine, a kosa joj raste brže nego ikad

Napokon smo saznali zašto Kylie i Kendall Jenner imaju tako savršen ten

fiksni aparatićzubi

Komentari

27.01.2017.

Glupost :)

Jozinho

Jozinho

29.01.2017.

Samo treba kesa para za to.

29.01.2017.

Ja koliko znam ovaj zadnji je retainer jer on ti ne radi ništa sa zubima, ne može se ta plastika mijenjati i tako mijenjati oblik tvojih zuba nego on samo služi da zadrži zube onakve kakvi su NAKON nošenja aparatića.
A ovaj bijeli i nije baš tako nevidljiv hahaha

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.474
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!