0

Većina djevojaka je iskusila ovu situaciju: imate viziju vaše savršene frizure, a iz salona izađete s nečim potpuno drugačijim. Uštedite si vrijeme, novac i živce uz ove savjete za ispravan razgovor s frizerom.
 
Ako nikada niste doživjeli razočaranje ili šok nakon posjeta frizerskom salonu, smatrajte se sretnicom. Gotovo sve djevojke na svijetu su barem jednom bile nezadovoljne uslugom i rezultatom u frizerskom salonu. Bilo da ste tražili šišanje vrhova, a završili s 10 centimetara kraćom frizurom ili ste umjesto laganih valova izgledali kao pudlica – svaka ovakva situacija je jednako katastrofalna, a zapravo se vrlo jednostavno može izbjeći. U nastavku donosimo 6 savjeta kako ispravno tražiti i usmjeriti frizera kako biste dobili točno ono što želite.

1.Frizer mora vidjeti i osjetiti vašu kosu prije pranja
Ako vas netko iz salona uputi na pranje kose prije nego što vas je frizer pogledao, odbijte ga i recite kako prvo želite razgovarati s frizerom. Prije nego što zavalite glavu i uživate u opuštajućoj masaži vlasišta, budite sigurni da je frizer dobro pogledao i opipao vašu kosu kako bi ustanovio njeno trenutno stanje i teksturu. Ako pred frizera prvi put dođete s mokrom kosom, on neće moći toliko dobro procijeniti kakva je vaša kosa i koliko suhih vrhova zapravo imate.

2.Koristite ispravne izraze
Vaš će frizer lakše shvatiti što želite ako se koristite ispravnim pridjevima. Ako želite šiške, naglasite želite li blage, postepene šiške ili guste, ravno rezane šiške. Također, napravite listu problema koje trenutno imate vezane uz kosu: što je pošlo po zlu pri posljednjem šišanju, što vam smeta kod stiliziranja ili boje te što konkretno želite promijeniti.

3.Ponesite inspiraciju
Ako u časopisu ili na Instagramu naletite na frizuru koja vam se sviđa, sačuvajte tu fotografiju i pokažite ju svojem frizeru. Fotografije su idealan način da frizer shvati kakav look želite postići, bilo da je riječ o frizuri, duljini ili boji kose. Međutim, budite realni kada tražite inspiraciju – uzmite u obzir vlastitu teksturu i gustoću kose te vrijeme koje želite provesti stilizirajući svoju frizuru.  Morate biti svjesni da frizeri nisu čudotvorci i ne mogu vašu kosu učiniti išta gušćom ili joj trajno promijeniti teksturu.

4.Budite oprezni kada koristite izraze poput 'kratko' i 'kraće'
Vaša vizija riječi 'kratko' može se drastično razlikovati od one koju ima frizer. Kako biste izbjegli katastrofu, pitajte frizera da vam pokaže koliko točno kose misli odrezati. Ako se ne slažete s tom duljinom, otvoreno im recite – oni su tu kako bi udovoljili vama i vašim potrebama.

5.Recite im koliko se obično trudite oko frizure
Jeste li spremni na to da svakodnevno fenirate i oblikujete kosu ili se želite samo počešljati i biti spremni za izlazak? Recite svojem frizeru koliko vremena ste spremni potrošiti na oblikovanje kose kako bi znao kakav vam stil frizure najbolje pristaje s obzirom na vaš životni stil. U suprotnom biste mogli završiti s frizurom koja neće dobro izgledati kada se probudite, a vi nećete imati vremena dovesti ju u red.

6.Ne bojte se da ćete biti naporni
U pravilu, što više detalja date svojim frizerima, to će oni napraviti bolji posao. Nemojte misliti da će se frizer uvrijediti ako ga obasipate pitanjima i informacijama o svojoj kosi. Ako vas ijedan korak zabrinjava, recite frizeru dok nije prekasno. Jedino ćete tako osigurati da vi i vaš frizer budete na istoj valnoj duljini i da imate jednaku viziju u glavi.

Foto: Shutterstock.com - Diego Cervo/Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Pet pitanja koja bi obavezno trebala pitati frizera kada se spremaš na neku veću promjenu

Pereš li kosu ujutro ili navečer? Frizeri otkrivaju kada je najbolje doba za to

Kosa koju ćeš htjeti kopirati – 10 trendi frizura za proljeće i ljeto

frizerdogovorfrizurapričanje s frizeromfrizura koju želiš

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.850
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!