0

Jedna sitnica na pegli otkriva koliko je pametno da ju nastaviš dalje koristiti ili je možda vrijeme da počneš štedjeti za novu. Ako koristiš peglu za kosu kojoj je 'izašao rok trajanja' možeš napraviti dodatnu štetu svojoj kosi.

Nažalost imamo loše vijesti – čak i tvoja pegla za kosu ima rok trajanja. Ovo je bitno znati i doživjeti zato što korištenje pegle i nakon što je odradila svoj vijek trajanja može imati loše posljedice po tvoju kosu. Toplina pegle i njeno često korištenje su štetni sami po sebi, nema potrebe raditi joj još dodatnu štetu. Na samom uređaju ne piše rok trajanja, ali on se može vidjeti na neke druge načine. Jedan od očitih znakova da je tvojoj pegli vrijeme za mirovinu je ako je izgrebana ili ako su ploče između kojih stavljaš kosu izlizane. Zbog toga što su ploče pegle oštećene, regulacija topline neće raditi kako treba, što ti može samo dodatno spržiti kosu, a tu je i mogućnost da ti čupa kosu više nego što treba, ali i da s nje skida prirodna ulja koja su joj potrebna da izgleda zdravo i sjajno.

via GIPHY


Osim oštećenih ploča, još jedan znak koji ti može pokazati je li vrijeme za kupiti novu peglu je svjetlo za toplinu. Ukoliko ti to svjetlo često treperi dok ju koristiš, to je znak da je prestala zadržavati toplinu i da neće izdržati još dugo. Osim toga, ako tvoja pegla ne može ispeglati kosu učinkovito i trebaš 1000 puta prolaziti po istom pramenu – sve ti je jasno.

Bolje je nakon određenog vremena uložiti nešto novaca u novu peglu nego sustavno još neko vrijeme dodatno uništavati kosu.

Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Novi način bojanja kose: pegla koja 'farba' svaki vaš pramen - bez uporabe boje!
Taman si oprala kosu, a ona je opet masna? Otkrij što bi mogao biti uzrok toga...

Otkrivena je istina, a razlika je ogromna! Kosa u reklamama je krasna, ali uživo to baš nije tako

pegla za kosurok trajanjauništavanje kosekosa

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.468
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!