0

Puštati kosu je dugotrajan proces tijekom kojeg svi ponekad izgube živce i čini im se da je kosa prestala s rastom. Potrebno je puno strpljenja i čekanja da ti kosa naraste duga i zdrava, a ako želiš odmah sada vidjeti promjenu od nekoliko centimetara, možeš se poslužiti jednim od ovih načina.

Ponekad se čini kao treba proći godina prije nego vidiš neki pomak u rastu kose. Kao da uvijek stoji na mjestu, i to baš onda kada si je odlučila puštati i želiš da naraste što dulja. U prosjeku naraste 1 centimetar u mjesec dana, ali svakome je to teško vidjeti na samome sebi – jer uvijek izgleda isto. Umjesto da koristiš razne preparate za ubrzavanje rasta kose, iluziju da ti je kosa dulja nego što zapravo je, možeš dobiti i na ovih 9 načina. Samo trebaš odabrati koji je najbolji baš za tebe.

Izravnaj je


Prvi će trik pomoći djevojkama koje imaju kovrčavu kosu. Postoji vrlo jednostavan način za produžiti kosu u tren oka, a to je da je izravnaš. Razlika može biti prilično velika, ali čak iako imaš samo blago valovitu ili i ravnu kosu, možeš iskušati ovu tehniku. Razlika neće biti toliko uočljiva kao kod cura s kovrčavom kosom, ali vidjet će se. Osim što će ti kosa izgledati dulje, uz ovu će tehniku izgledati i sjajnije i glamurozno, samo se sjeti prije korištenja bilo kakvih alata koji zagrijavaju staviti nešto što će zaštiti kosu od topline.

Podigni je u punđu
Ne zvuči baš logično? Možda. Ali stvarno djeluje! Ovaj će trik najbolje djelovati kod onih cura koje imaju kosu duljine do ramena. Natapiraj donji sloj kose i zatim je zarolaj u nisku messy punđu.

Ispleti sitne afro pletenice


Kada ti dosadi frizura koju nosiš i želiš totalnu promjenu, ali ti je žao odrezati kosu i zapravo želiš da izgleda duže, ovo je rješenje. Afro pletenice su sve popularnije, pogotovo preko ljeta, ali iako je ljeto iza nas, ne znači da ne možeš biti posebna i sada ih isfurati. U tvoju se kosu prilikom pletenja upletu ekstenzije, one duljine koju ti želiš, a kosa ti uz ovu metodu može izgledati puno puno dulja nego što je.

Kupi ekstenzije s kopčicama

Prave su ekstenzije skupe za stavljanje i mogu uništiti tvoju kosu, ali postoje i one jednostavnije. Ove s kopčicama su jednostavnije za stavljanje, jer ih stavljaš kao i obične špangice, jeftine su i možeš ih jednostavno sama skinuti i staviti kada god to poželiš.

Biraj odjeću koja se neće stopiti bojom s tvojom kosom


Ako imaš crnu kosu, uz crne majice, sve će izgledati jednolično i kosa ti neće doći toliko do izražaja. Korisne trikove djevojke pronađu kada se najmanje nadaju, a jedan takav je i ovaj. Ukoliko ti je kosa tamna, unesi malo boje u svoj ormar i odjeni ponekad majice kontrastnih boja. Kosa će ti doći do izražaja i činit će se da je dulja nego što stvarno je. Iskušaj i uvjeri se sama.

Koristi preparate za sjaj kose
Kada je kosa ravnija i sjajnija izgleda duže. Nakon što napraviš frizuru, dodaj malo spreja ili ulja za sjaj kose, taj korak ti neće uzeti puno vremena, a može napraviti veliku razliku.

Odaberi pravu frizuru
Logično je da šišanje nije opcija ako želiš da ti kosa izgleda duže, ali zapravo, i ono može pomoći. Bitno je samo odabrati pravu frizuru. Kada se ošišaš stepenasto kosa će ti se činiti dulja nego što je. Uz to, čak i kada puštaš kosu, nemoj zaboraviti ponekad otići do frizera, jer duga kosa koja je oštećena nije lijepa. Radije pričekaj malo dulje da dođeš do dužine koju želiš, ali da ti kosa bude zdrava i lijepa.

Nosi razdjeljak na sredini


Ovo je jedan od najlakših načina koji će ti pomoći postići efekt dulje kose. Iako su stilisti potvrdili da će većini bolje stajati ako nose razdjeljak na stranu, ukoliko želiš da ti kosa izgleda dulje, želiš ga napraviti na sredini.

Šampon za ubrzani rast kose
Jedan od načina na koji će ti kosa i izgledati i biti dulja je korištenje šampona za ubrzanje rasta kose. Ova se promjena neće dogoditi preko noći, ali će biti jedna od najučinkovitijih. Neki od ovih šampona na tržištu neće napraviti apsolutno ništa, ali ipak je moguće pronaći neki koji će s vremenom napraviti promjenu, samo treba dobro istražiti.

Foto: Unsplash/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Blajhanje i farbanje kose su štetni, a što je s pramenovima? Evo koliko su oni štetni i kako zaštititi kosu

Treba ga isprobati ODMAH! Ovaj šampon za kosu trenutno ima najviše pozitivnih recenzija na Internetu

Nevjerojatno, ali istinito! Ovih 14 grešaka i ti sigurno radiš tijekom sušenja kose

kosadugačkaefektiluzijatrikovi

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

33.517
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!