2

Ako te često boli glava, a neka od ovih je frizura koju nosiš non stop, ona može biti krivac za tvoje glavobolje. Nije toliko čudno, a postoji i dobar razlog zašto su baš ove frizure te koje možemo okriviti za glavobolje.

Glavobolja je jedan od najčešćih problema, onaj s kojim su se svi već sigurno susreli. Može ju uzrokovati sve i svašta, od stresa, preko problema s tlakom do promjene vremena, ali i nošenje nekih frizura. Ne bi ti ovo možda prvo palo na pamet, ali ako stalno nosiš neku od sljedeće 4 frizure, a imaš problema s čestim glavoboljama, a ne znaš od čega je, može frizura biti krivac. Sve ove frizure stavljaju prevelik pritisak na lubanju.

1.Konjski rep

Pogotovo visoki konjski rep kakav nosi Ariana Grande. Što je rep viši, to će morati biti i čvršći kako bi što bolje stajao. Što čvršće zavežeš gumicu, to su šanse da te od toga boli glava veće. Ispod tvoje kose, u lubanju, nalaze se osjetljivi živci koji ako su jako nadraženi, uzrokuju bol. Kada zavežeš čvrsti rep, to može izazvati osjećaj zategnutosti u puno živaca odjednom što onda na kraju može biti razlog za glavobolju. Radije stavi niži rep i zaveži ga labavije ili umjesto gumice koristi maramu ili bilo što drugo, što neće prejako zategnuti kosu.

2.Rajfovi

Modni dodatak koji također može biti krivac za glavobolju je rajf. Ovo se posebno odnosi na one rajfove koji su jako čvrsti i od kojih ćeš sigurno osjetiti i bolove iza uha nakon što ga neko vrijeme nosiš. Kada te neki rajf jako stišće, on cijelo vrijeme dok ga nosiš stavlja pritisak na tvoje tjeme i čelo, i u tim predjelima onda uzrokuje i pojavljivanje tupe boli. Ako osjetiš da te boli glava dok nosiš rajf, najbolje je malo ga skinuti i dati glavi odmora.

3.Čvrste pletenice

I pletenice koje su spletene jako čvrsto su jedna od frizura s kojom treba biti oprezan. Bilo da nosiš jednu riblju kost, popularne boksačke pletenice ili bilo kakve druge koje su čvrsto napravljene, može te od njih boljeti glava. Kada su pletenice čvrsto spletene, one stavljaju dodatan pritisak na tvoju lubanju, a i da ne spominjemo da na taj način i oštećuješ kosu. Medicinski eksperti su došli i do saznanja da je curama tjeme puno osjetljivije i tako sklono glavoboljama zbog frizure u vrijeme mjesečnice.

4.Ekstenzije

I zadnja frizura na ovoj listi su ekstenzije. Ovdje se posebno misli na onaj oblik ekstenzija koje se upliću u tvoju kosu. Ako su prečvrsto upletene, to može biti razlog zašto te stalno boli glava. Dodavanjem toliko težine na tvoju kosu, stvara se osjećaj napetosti i zategnutosti na glavi, a s obzirom da su ekstenzije jako zategnute, cijelo vrijeme i povlače težinu prema dolje, što dovodi do toga da živci na tjemenu postanu jako osjetljivi i počnu bolovi. Za razliku od svih drugih frizura, ova stvara najveći pritisak, jer dok ćeš sve ostale skinuti na kraju dana, ekstenzije ostaju tjednima.

Foto: Shutterstock.com – progressman/ Shutterstock.com – nakaridore/ Shutterstock.com - Creative Lab/ Shutterstock.com - Kovalenko Elena/ Shutterstock.com - dimid_86

M.T.

Pogledajte još:

Hrana koja pomaže u rastu trepavica! Da tako nešto stvarno postoji – evo što trebaš jesti za dugačke trepavice

Nije lako biti žena – 6 'čudnih' mjesta s kojih cure uklanjaju dlačice

Nije dobro prečesto prati kosu, a uz ove savjete nećeš ni trebati: Kako da ti kosa dulje bude čista?

frizureglavoboljamodni dodacizdravlje

36.238
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!