0

Usprkos tome što su svi zahvalni na tome što su robne marke uspjele napraviti nakit koji izgleda skupo, a ne košta gotovo ništa, većina takvog nakita ima lošu reputaciju jer ostavljaju trag na vašoj koži - i to prilično gadnu nijansu zelene.

Nažalost, metali poput srebra i bakra brzo oksidiraju, a materijali koje ćete najčešće pronaći među nakitom su oni koji su cijenom najdostupniji.

via GIPHY


Dva su razloga zašto se to dogodi - ili je to uzrokovala kemijska reakcija između kiseline u vašoj koži i vrste metala koji sačinjava nakit, ili je to reakcija između više različitih tvari na vašoj koži, poput hidratantne kreme, i nakita. Ako u to ubacite čimbenike kao što su znoj ili nošenje lažnog nakita pod tušem, vaša koža će zasigurno poprimiti zelenkastu boju.

via GIPHY


Dobre vijesti!
Postoji super jednostavan način borbe protiv zelene boje na koži koja je uzrokovana nakitom. Nanesite tanak sloj prozirnog laka za nokte na onaj dio nakita koji dodiruje vašu kožu. Uvjerite se da je potpuno suho prije nošenja, a zatim ponovo nanesite novi sloj laka svakih nekoliko tjedana kad se lak na nakitu počne trošiti. To stvara neprimjetnu barijeru između vaše kože i metala i popravit će sve vaše drame vezane uz lažni nakit.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Super trik za koji mora znati svatko tko nosi naušnice, a uključuje jednu stvar koju sigurno imaš!

Slatko, neobično i s podsjetnikom na tople ljetne dane - nakit koji će biti IN ove godine već sigurno imaš kod kuće

Male i slatke ili velike i kičaste - koji tip naušnica je idealan za tebe?

hacknakitbižuterijazeleni tragovikožasavjetiljepota

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.991
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!