0

Puno je faktora koji bi trebali igrati važnu ulogu u odabiru grudnjaka kako ne bi ispaštalo tvoje držanje, koža i grudi. Veoma su važni te činjenice tako da bi ih trebala jako pomno proučiti i zapamtiti.

Gotovo 80 posto žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Ako si zbunjena po pitanju veličine zamisli koliko je tek zbunjujuće saznati koja vrsta oblika, podrške i sigurnosti je potrebna kako bi održala svoje zdravlje i zdravlje svojih grudi. Ovaj popis će ti pomoći u tome da jednom zauvijek saznaš kakve grudnjake ne bi trebala nositi, a koji grudnjaci su zdravi za tebe.

Vrsta grudnjaka koje su dobra za tebe:

1. Grudnjak s punom podrškom za veće grudi


Ovaj grudnjak je preporučljiv za svakodnevno nošenje. Pokriva cijele grudi, pruža im najbolju podršku i prirodan oblik. Također, pruža im dodatnu zaštitu cijelo vrijeme.

2. Grudnjak koji se kopča s prednje strane


Ako ti je malo dosadio svakodnevni grudnjak onda probaj grudnjak koji se kopča s prednje strane tijela. Može biti jednako udoban kao i bilo koji drugi grudnjak, a jedino po čemu se razlikuje je mehanizam kopčanja koji ti može pomoći u tome da se riješiš dosadne rutine i malo promijeniš tu svakodnevnu radnju.

3. Sportski grudnjak


Kretanje grudi tijekom vježbanja može uzrokovati nelagodu i osjetljivost jer tvoje grudi nisu naviknute na toliko visoki intenzitet kretanja. Iz tog razloga je preporučljivo nositi sportski grudnjak tijekom vježbanja. Nemoj si zaboraviti uzeti mjere jer veličina ovog grudnjaka može varirati od standardne veličine tvog grudnjaka.

4. Grudnjak sa spojenim naramenicama na leđima - T-grudnjak


Ako si u potrazi za nečim malo više trendi, onda je ovakav grudnjak baš za tebe. Stvara savršeni dekolte za majice na V izrez. Isto tako, naramenice se spajaju na leđima te pružaju savršenu podršku, a pritom ostaju skrivene. Ovakav grudnjak prikladan je i za djevojke velikih grudi jer ih uspješno drži na mjestu.

5. Push-up grudnjak


Push-up grudnjaci dolaze s debelim umecima unutar košarica. Umecima je svrha ta da tvoje grudi spaja i 'gura' ih prema gore kako bi stvorili dojam bujnijih grudi. Push-upovi imaju i žicu koja drži grudnjak uz tijelo. Ne brini, usprkos mnogim mišljenjima da žica nije zdrava, to nije baš tako.

6. Grudnjak koji smanjuje grudi


Ako želiš stvoriti privid manjih grudi, to možeš vrlo jednostavno postići s ovom vrstom grudnjaka. Obujmi tvoje grudi dok im daje ekstra podršku. Ovo vizualno smanjuje tvoje grudi i stvara osjećaj sigurnosti i podrške.

7. Grudnjak bez naramenica


Ništa ne može pokvariti tvoj savršeni outfit više nego naramenice grudnjaka koje izviruju kad ne bi trebale. Ovakav grudnjak ima žicu i malo je dublji od drugih grudnjaka kako bi ti pružio savršenu podršku. Košarice najčešće imaju umetke i sašivene su tako da su smještene vrlo blizu jedna drugoj kako bi imale što više podrške. Ovaj grudnjak je najbolji za male grudi i grudi srednje veličine.

8. Grudnjak s prilagodljivim naramenicama


Ovo je rješenje za sve. Prilagodljiv grudnjak koji se transformira u grudnjak po tvom izboru samim time što se promijeni položaj naramenica. Također, naramenice se mogu i maknuti tako da možeš dobiti i grudnjak bez naramenica. Zar nije to cool?

Vrsta grudnjaka koji nisu dobri za tebe i ne bi ih trebala nositi:

1. Grudnjak koji ti ne pruža podršku


Grudnjak koji ti pristaje i pruža dobru podršku će poštedjeti tvoj vrat i leđa nepotrebne boli. Tvoje grudi imaju svoju vlastitu težinu tako da, ako im nije omogućena kvalitetna podrška, tvoj vrat i leđni mišići će biti preopterećeni.

2. Grudnjak koji ti ne pristaje

via GIPHY


Tvoj grudnjak trebao bi ti savršeno pristajati. Ako tome nije tako mogla bi ti koža reagirati i mogli bi se stvoriti mnogi zdravstveni problemi. Ako ti je grudnjak prevelik onda će pretjerano trenje između materijala i tvoje kože stvoriti iritaciju na koži. To bi morala izbjegavati. S druge strane, ako nosiš grudnjak koji je za tebe premalen, on bi te mogao prejako stiskati i opet stvoriti iritacije. Neka istraživanja čak povezuju grudnjake s lošom cirkulacijom i rakom dojki.

3. Grudnjaci koji su od 100-postotno umjetnih materijala

via GIPHY


Toksini koji se koriste pri proizvodnji odjeće ostaju u njima dulje nego što bi možda mislila. Tvoje grudi su jedan od najosjetljivijih dijelova tvog tijela tako da bi morala obratiti pozornost na materijal svoga grudnjaka. Pamuk može biti malo grub i krut, što ne dozvoljava najslobodnije moguće kretanje tako da bi bilo dobro da potražiš mješavinu pamuka i jednog sintetičkog materijala poput primjerice spandeksa. Život će biti puno udobniji i ljepši.

4. Ljepljivi grudnjaci


Ljepljivi grudnjaci zalijepe se za tvoje grudi uz pomoć ljepila. Te kemikalije ne bi smjele biti u kontaktu s tvojom kožom. Uz to, grudnjak se tada toliko jako primi da ne dozvoljava tvojoj koži da diše. Cijela stvar je još gora ako imaš osjetljivu kožu. Mogao bi se pojaviti i svrbež uz neugodne osipe.

5. Plastični grudnjaci


Plastični grudnjaci su jedna od najgorih vrsta grudnjaka, ne samo zato što su veoma neudobni nego uz to proizvode i grozne zvukove. Možeš se pozdraviti s disanjem kože, a poželjeti dobrodošlicu osipu. Vjerujem da si to nitko ne želi, stoga nikako ne bi preporučili nošenje plastičnih grudnjaka.

Foto: Marks&Spencer/Target/H&M/YouTube Screenshot/ebay/Amazon/Shutterstock/Giphy

M.S.K. / Brightside

Pogledajte još:

Šest modela grudnjaka koje treba imati svaka cura – koji je tebi najdraži? ANKETA

Uf, ovo izgleda bolno! Evo što se počne događati kad nosiš pogrešnu veličinu grudnjaka

HELP Pet znakova da se nešto čudno događa s tvojim grudima – ako ih primijetiš, posjeti liječnika!

grudnjakispravan grudnjakzdravljeoblik grudnjakaveličina grudnjakagrudi

36.232
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!