2

Voditi brigu o svojim noktima spada pod osobnu higijenu. To ne znači da ih moraš svaki dan lakirati u boju koja ti paše uz outfit, ali svakako znači da moraš paziti da su ti nokti čisti i uredni. Pod time mislimo da ako su nalakirani, da su onda lijepo nalakirani, a ne pola nokta nalakirano, a pola isprano...

Bilo da lakiraš nokte ili ne, moraš paziti na to da su svi jednake duljine, da nemaš nigdje nokat koji je napola puknuo, ali eto, ne da ti ga se baš izrašpati pa onda samo hodaš s njime i zapinješ za sve živo. Također, moraš paziti da ne bi slučajno došlo do toga da imaš crno ispod noktiju. Ne moramo pojašnjavati zašto je to tako, zar ne?

A sad, kad smo ustvrdili osnovna pravila higijene, možemo krenuti dalje, da ti kažemo što točno tvoj odabir manikure govori o tebi!

via GIPHY


Za početak, ako imaš duge nokte, osoba si koja je spremna sve žrtvovati za modu i izgled, pa čak i to da možeš zakopčati košulju sama ili pisati bez muke. Okej, svi znamo da je život s dugim noktima moguć i da nije toliko strašan, ali priznaj... Bilo bi ti puno lakše kada bi imala kratke nokte, zar ne?

Ako imaš kratke nokte, postoji nekoliko opcija. Moguće je da se baviš nekim hobijem zbog kojeg ne možeš imati duge nokte, tipa odbojka ili sviraš neki instrument. Druga mogućnost je da se jednostavno ne snalaziš dobro s dugim noktima – uvijek ti se jedan slomi, ili ti svi popucaju prije nego što uspiju narasti. I treća opcija je da si jednostavno lijena i ne da ti se brinuti još i o noktima.

Sad, danas živimo u svijetu kada je nail art na njegovom vrhuncu, pa je teško da je i tebe zaobišao taj trend. Okej, možda nemaš pribor za jesti na noktima (kao neki), ali lako moguće da imaš nacrtane ružice ili leoparda. Ako imaš uzorke na noktima, trendi si cura koja voli pratiti novosti i stalo ti je do toga kako izgledaš. Uvijek ćeš naći vremena da odeš na manikuru popraviti nokte i ne razumiješ ljude kojima je to tlaka!

Ako imaš samo obično nalakirane nokte, ili biraš neutralne i pastelne boje, ili jarke i upadljive.
Curke s pastelnim noktićima su nježne i romantične dušice, ali su i mudre. Neutralne boje su zahvalnije jer se mogu duže nositi, tj. rast bude kasnije vidljiv. Tako možeš rjeđe ići na manikuru, što znači više vremena za tebe, ali i više novaca (hehe).

via GIPHY


One koje biraju tamnije boje koje su vidljive odmah, kao na primjer crveni lak, su cure koje vole biti jednako upadljive kao njihov odabir laka. Možda se inače prave kao da nisu takve, ali vjeruj nam – jesu. Ali i to je sasvim okej!

Šalu na stranu, bilo kakvi noktići su okej, dokle god su uredni! Pazite na higijenu cure!

Foto: Giphy/Visual Hunt
A.Š.

Pročitaj još:

Nokti koji izgledaju kao zubi – je li nail art upravo dosegnuo svoj vrhunac?

Trik za ultra brzo sušenje laka na noktima – potrebna vam je samo jedna namirnica!

UŽAS Što kada geliranje noktiju pođe po zlu?!

noktimanikurahigijena

36.484
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!