0

Iako je najjednostavnije napraviti sve dok si pod tušem – oprati sebe, kosu, pretvoriti se u pjevačku superzvijezdu i oprati lice – ovaj zadnji korak počni ostavljati za kasnije ili ga odradi prije tuširanja. Umivanje tijekom tuširanja nikako nije dobro za kožu tvojeg lica.

Kome vjerovati kada je njega i briga o koži u pitanju nego dermatolozima, oni su ipak vrhunski stručnjaci na tom području. Nekada ti se možda neće svidjeti ono što imaju za reći, ali to ne znači da nisu u pravu. Tako je primjerice svima jednostavnije i praktičnije umiti se za vrijeme tuširanja, jer zašto ne. Dermatologinja Elizabeth Tanzi je u jednom intervju otkrila zašto ne: 'Preporučam svojim pacijentima da umivanje radije odrade u umivaoniku jer mogu bolje mjeriti visinu temperature. Treba koristiti mlaku vodu prema hladnoj, što je posebno dobro za osjetljivija lica'.

via GIPHY

Kada se tuširaš, vrlo je malo vjerojatno da ćeš se tuširati s hladnom vodom, osim možda kada je vani 45 stupnjeva, ali inače, većina će radije birati topliju vodu za tuširanje, dok je za lice potrebna suprotna temperatura. Hladna voda je bolja za lice jer će pokrenuti cirkulaciju u licu i može imati utjecaj na to da ti lice izgleda sjajnije. Koža lica je osjetljivija od kože ostatka tijela, zbog toga treba i različita temperatura vode za jedno i drugo. Iako topla voda može otvoriti pore i tako olakšati dublje i temeljitije čišćenje kože, može isto tako i isušiti kožu i otkloniti previše prirodnih ulja.

via GIPHY


Uz to, preporučuje se i da lice nikada ne pereš istim sapunima ili gelovima za tuširanje koje koristiš za tijelo. Ukoliko to radiš možeš očekivati pojavu suhoće kože i prištiće.

Foto: Freepik – jcomp/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

[ANKETA] Too much ili ne? Sheet *maske za guzu* su najnoviji hit beauty svijeta
Uvrsti ih u svoj život i gledaj promjenu - japanske beauty tajne uz koje će ti koža izgledati savršeno

Ananas u službi ljepote: Otkrij zašto je ovo tropsko voće postalo traženi sastojak beauty proizvoda

kožaumivanjenjega kožezdravlje kožetuširanjedermatologsavjet

36.458
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!