0

Ako si i ti jedna od onih cura kojima su nokti stalno kratki i nikako da počnu rasti, a čak i kad počnu, odmah popucaju, onda možeš pokušati u svoju dnevnu rutinu ubaciti ove stvari – i već za mjesec dana vidjet ćeš promjenu.

Lijepi, njegovani i dugi nokti su cilj kojem većina cura teži, a kako to postići što prije? Jer tko ima vremena čekati. Kako bi ti nokti izgledali što bolje, to zahtjeva i ulaganje vremena, a često i novaca. Ne možeš očekivati promjenu preko noći, ali možeš nakon mjesec dana. Ako nastaviš s redovitim održavanjem noktiju i dulje od mjesec dana, rezultati će naravno biti bolji, ali ovo je najkraći mogući rok kojem se moraš posvetiti. Stvori naviku i uživaj u dugim i lijepim noktima već do Božića.Koliko god da se pretražuje po internetu ova tematika, jedna je informacija koja svuda izletava: ne očekuj previše u jako kratkom razdoblju. Strpljivost i upornost su ključne. Ako želiš duge nokte odmah i sada, definitivno je najjednostavnije rješenje otići u kozmetički salon i staviti umjetne nokte ili ih gelirati. Druga je opcija da radiš s noktima koje imaš, u kakvom god stanju bili, a u tom slučaju ubaci u svoju rutinu ovih nekoliko stvari i promjena će biti vidljiva za mjesec dana.


Ulja i kreme su tvoje BFF
Hidratizacija je ključ za brži rast noktiju. Ulja za nokte su puna antioksidansa koji pomažu da ti zanoktice budu zdrave. Takva ulja, osim što pomažu samim zanokticama, hrane i područja gdje će izrasti novi nokat. Ključ kod nanošenja ovakvih ulja je ustrajnost, treba ih stavljati svaki dan, više od nekoliko puta dnevno. Isto tako, ulja za zanoktice možeš bez problema staviti i preko laka za nokte ili geliranih noktiju, i dalje će odraditi svoj posao – nemaš izgovor za to da ih ne koristiš. Posebno će ti pomoći ona koja sadrže bademovo ulje.Manje je više
Uspješan i ubrzan rast noktiju mogu ti usporiti razne kemikalije, stavljanje umjetnih noktiju, geliranje, grizenje noktiju i čupkanje vrhova. Isto kao i s kožom i s kosom, najbolje je nekada ostaviti na miru i ne prčkati po sebi. Čak se ne preporučuje ni stavljanje i skidanje običnih lakova za nokte svakih par dana, jer acetoni su još jedna kemikalija koja šteti zdravlju noktiju.

Pazi na nokte koji ti se strgaju
Kada ti nokat pukne i dio se strga, ono što svi krenemo raditi je da ga idemo 'poravnati' i strgati do kraja.
Tako ga samo dodatno uništiš i više nego što je potrebno, zbog čega odmah samu sebe sabotiraš. Ako ti nokat malo pukne, što god da radila, nemoj ga trgati zubima ili rukama! Radije ubaci u torbu malu rašpicu ili mali set za nokte pa odreži ili izrašpaj dio koji se uništio. Kako će vrijeme prolaziti i kako će ti nokti biti sve zdraviji ako ćeš pratiti ranije spomenute savjete, tako će ti se i ovakve stvari rjeđe događati.Pazi na prehranu
Kao i većina promjena na koži, tako i ova ima veze s prehranom. Nokti će ti biti zdravi onoliko koliko se i ti dobro i zdravo hraniš. Za njih je posebno bitan vitamin B9, tzv folna kiselina. Sastojci u kojima ćeš naći najviše ovog vitamina je hrana kao što su primjerice grah ili cjelovite žitarice. Neće škoditi ni ako u prehranu ubaciš više proteina, biotina, cinka i željeza. I ono što je posebno bitno za cjelokupno zdravlje, pa tako i nokte – hidratizacija.

Koristi lak za ubrzani rast noktiju
Ako želiš pomoći noktima da narastu što prije, još jedna stvar koja pomaže je lak za nokte koji ubrzava rast noktiju. Iako ovo zvuči kao nešto što će ti samo uzeti novac, ali neće djelovati, stvarno djeluje. Potvrđeno. Ovakve su lakovi najčešće prozirni pa ih možeš koristiti i kao dodatan sloj ispod svog omiljenog laka.

Foto: Robert Przybysz – Shutterstock.com/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

WTF je *morsko staklo* i kakve veze ima s noktima? Saznaj kako izgleda najnoviji beauty trend

Pronađi inspiraciju za kul manikuru – ako voliš lakiranje noktiju ove Insta profile MORAŠ zapratiti

Otkrij zašto i kako prestati grickati nokte! Riješi se ove gadne navike u rekordnom vremenu

noktizdravidugi noktimjesec dana

36.479
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!