3

Bilo da si brineta, crnka ili plavuša, izbor boje kose ne ovisi samo o prirodnoj boji već i o boji očiju, obrva i tipu kože.

Odabrati pravu boju kosu i nije tako jednostavno. O prirodnoj boji kose, očima, obrvama i tenu ovisi koja će ti boja najbolje pristajati. Ako tvoj ten ima zlatne ili žućkaste podtonove, vjerojatno će ti odgovarati tople nijanse. Ako je tvoj ten roskast i bljedunjav, bolje će ti pristajati hladniji tonovi.

Odredi podton kože

Postoje tri podtona kože: topli, hladni i neutralni.

Jedan od načina otkrivanja tipa kože je da očistiš svoje lice i pronađeš dobro osvijetljeno mjesto. Zatim uz  svoje lice s jedne strane stavi žuti, a s druge strane crveni papir. Kada si to probala s crvenom i žutom bojom, istu stvar napravi sa zelenom i bijelom te srebrnom i plavom. Ako tvojoj koži bolje pristaju prve boje (žuta i crvena), onda imaš topao podton kože, a ako bolje izgledaš sa zelenom, plavom, bijelom i srebrnom, onda imaš hladan tip kože.

Najlakši način za odrediti podton kože je i gledanje boje krvnih žila. Na sunčevoj svjetlosti provjeri boju vena na zapešću. Ako su zelene boje, onda si topao podton, ako su plave, onda si hladna, a ako ne možeš odrediti boju, imaš neutralan podton kože.

Hladan podton kože
Ovom podtonu kože odgovara plava boja kose, boja meda, čokolade i crvenkasto-narančasta. Poznate osobe s ovakvim bojama kose su Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Kim Kardashian i Halle Berry.

Topao podton kože
Toplom tipu kože najbolje stoje pepeljasto-smeđa, šampanjac plava, tamnocrvena, i tamne nijanse smeđe i ljubičaste boje. Primjeri su Miley Cyrus, Sofia Vergara, Kate Middleton i Jennifer Aniston.
Plava boja kose
Plava boja dobro pristaje osobama svijetlih očiju i svijetle puti. Postoji jako puno nijansi plave boje, od zlatne, boje karamele  do dječje plave, a potrebno je samo odabrati ton koji najbolje pristaje tvomu tenu. Problem s plavom kosom je što zahtijeva puno brige i češće posjete frizeru jer ispucali vrhovi dolaze više do izražaja.

Smeđa boja kose
Smeđu boju kose najlakše je održavati. Ona pristaje djevojkama koje već imaju smeđu boju kose, a većina cura će teško pogriješiti sa smeđom bojom kose. Svjetlije nijanse bolje pristaju hladnom podtipu kože, a tamnije nijanse toplom.

Crna boja kose

Ova boja kose najbolje ide uz taman ten i pristaje prirodno crnim djevojkama, a nikako se ne preporučuje svijetlim osobama jer bi ih ta boja 'zatvorila'.

Crvena boja kose
Crvena bolje pristaje djevojkama s hladnim podtonom kože. Ova boja kose privlači mnogo pozornosti, a do izražaja dolaze i suhi i ispucali vrhovi. Curama s tamnim tenom najteže je pronaći najbolju nijansu crvene boje.

Foto: Freepik

I.Č./ Izvor: Beautyhigh

Pročitajte još:

Što boja kose otkriva o našem karakteru?

Duga ili kratka kosa - saznaj koliko često ju trebaš šišati

Što ti poručuje tvoja kosa?

crvenasmeđaplavacrna boja kosekoja boja kose ti najbolje pristajepodton kožeboja očiju

Komentari

10.03.2015.

jennifer loper hahahaah

10.03.2015.

bakrena i odlicno mi stoji :D

31.03.2015.

Plava definitivno ^^

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.889
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!