0

Svilenkasta i ravna kosa san je gotovo svake djevojke. Ako je ravnanje kose i tvoj svakodnevni ritual trebaš biti svjesna grešaka koje činiš. Greške pri ravnanju kose mogu oštetiti kosu i učini je nezdravom. Donosimo četiri savjeta za ravnanje kose.


1. Priprema za ravnanje kose ne počinje pod tušem! 

Zapamti, niti jedan šampon ili regenerator neće učiniti tvoju kosu ravnom. Iako su mnogi šamponi za kosu označeni kao `smoothing`, oni ti tek mogu pomoći u pripremi za ravnanje kose. Nanesi regenerator na kosu te ju počešljaj običnom četkom, a zatim isperi. Nakon što izađeš iz tuša, ne trljaj kosu ručnikom jer to može pridonijeti prirodnoj valovitosti kose. Ručnik treba upiti vlažnost iz tvoje kose, a trebaš ga nježno povlačiti prema dolje.


2. Pri sušenju kose fen treba micati

Fen za kosu zapravo najviše čini štete kosi. Frizeri savjetuju da bi najbolje bilo micati fen naprijed nazad pri sušenju dok se 80 posto kose ne osuši. Važno je fen okrenuti prema dolje i tako sušiti kosu kako se ne bi stvorile kovrče i kako kosa ne bi lepršala. Takvo sušenje dat će najbolji rezultat svilenkaste kose. Naravno, bitno je i izabrati četku. Frizeri diljem svijeta preporučuju četku s najlonskim drškom umjesto plastičnog.
3. Proizvodi koji štite kosu pri visokim temperaturama mogu pomoći u ravnanju kose

Kosu treba zaštititi pri visokim temperaturama kojima je izložena za vrijeme feniranja ili peglanja. Jednako kao i koža, kosa teško podnosi visoke temperature i one ju mogu oštetiti. Postoje brojni sprejevi koji tvoju kosu mogu zaštititi od visokih temperatura poput Baleina spreja, Pantene spreja, Syoss spreja, Schwarzkopf spreja naziva `Guardian Angel` i dr. 


4. Pegla za kosu ne smije biti prestara

Premda se možda čini manje važno, zapravo je vrlo bitno koliko je pegla za kosu stara. Neće vrijediti ništa od  navedenih savjeta da bi kosu učinila ravnom bez prevelikog oštećenja ako imaš staru peglu. Želiš li kvalitetnu peglu morat ćeš izdvojiti koju kunu više, ali i obratiti pozornost na to koliko pegli treba da se ponovno zagrije. Nekvalitetne pegle zagriju se ponovno za 90 sekundi što je vremenski puno. Keramične pegle su najnježnije za već prirodno ravnu kosu, a za prirodno kovrčavu kosu najbolje su pegle od titana.
Fotke: shutterstock.com

Izvor: teenvouge.com

I.P.

Pročitajte još:

Vodič za korištenje pegle za kosu: evo što (ne) činiti

Ravna kosa: Speglaj me nježno

Auč, vruće: što kad se opečeš peglom ili uvijačem za kosu

peglanje koseravna kosaravnanje kosekosa

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

35.149
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!