0

Ako si jedna od onih koje ekipa iz razreda uporno zeza i dobivaš `super inovativne´ nadimke poput `brko´ ili `brkata´, sigurno si do sada barem jednom pomislila – kako maknuti brkove?

Par dlačica iznad usne nisu nikakav big deal i ne postoji razlog da ih diraš, no ako je problem veći i zbog toga se osjećaš nelagodno i tužno - postoje načini kako se brčića bez puno frke možeš riješiti. Mama ti je tonu puta rekla `Ako ih makneš, narast će samo jače´, no to nije istina kada su u pitanju ženski `brkovi´. Čupanjem ne postaju veći i gušći za razliku od dlaka na drugim dijelovima tijela (npr. brada ili noge).

Ako si se opasno dala u razmišljanje kako ukloniti brčiće, ovo su opcije koje imaš.

1. Krema za izbjeljivanje

Ova će te krema poštedjeti boli jer ne čupaš dlaku iz korijena, ali pripremi se na peckanje i čudan miris. `Blajhanje´ brkova je super rješenje, ako nemaš jake brkove već tu i tamo koju crnu dlaku. Btw. Prije izbjeljivanja, provjeri jesi li možda alergična na ovaj tip kreme.2. Krema/pjena za uklanjanje dlaka
Ako si do sada koristila ovu kremu za uklanjanje dlačica s nogu – znaš da isto tako učinkovito i bez puno muke možeš s njom riješiti i `brčiće´. No pripremi se da bi ti mogli brzo narasti, budući da se ne uklanjaju iz korijena.

3. Trimer ili žilet
Brijanje brkova baš poput tate? Zvuči apsurdno, ali ovaj način uklanjanja brkova je brz i djelotvoran. Isto tako, vjerojatan si primijetila da sve veći broj beauty guruica redovito brije cijelo lice. Mooolim?4. Vosak trake

Vosak je najbolnija, ali i najučinkovitija tehnika uklanjanja brkova. Boli najviše, ali pozitivno je to što vrlo kratko traje. Postoje posebne trakice koje čija je namjena upravo uklanjanje ženskih brkova, a možeš ih kupiti u svakoj drogeriji. Kao alternativa vosku tu je još i epilator ili pinceta.Imaš li i ti ovakvih problema?


Foto: Shutterstock/ Instagram

S.T.R.


Imaš prljavi žilet i lijepiš kosu na zid? Odvratne stvari koje cure rade prilikom tuširanja - jesi li jedna od njih?

Neuredna manikura je postala glavni HIT: `Izgleda predobro´

Boli li? Koliko traje? Moraš li se skinuti gola? Sve što trebaš znati o bikini depilaciji

dlačicebrkoviuklanjanjevosakkremacurazdravljeljepota

36.468
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!