0

Bez obzira na to koja je tvoja prirodna boja kose moguće je postići trendi platinasto plavu nijansu, ali postoje neke važne stvari koje moraš znati prije nego što se upustiš u takvu avanturu.

Rick Wellman, direktor za nijanse iz John Sahag salona u New Yorku, podijelio je savjete vezane uz osnovne stvari koje moraš znati prije nego što postaneš platinasto plava:

1. Obavezno otiđi u frizerski salon
Postoje mnogi tretmani koje možeš izvesti kod kuće, međutim, ako želiš biti platinasto plava, to je posao koji bi trebala prepustiti stručnjaku. U suprotnom bi mogla ozbiljno naštetiti svojoj kosi, pogotovo ako već nisi plavuša. Kad se barata s izbjeljivačem, onda treba biti posebno pažljiv, a prostora za greške nema. Za ovakvu promjenu vrijedi čak i štedjeti dulje vrijeme.

via GIPHY


2. Bit će štete
Svaki put kad poželiš posvijetliti kosu bit će oštećenja i isušivanja. Čak i ako profesionalac koristi jednu od najsigurnijih linija za bojanje kose bit će određene štete. Puno toga ovisi o sadašnjem stanju zdravlja tvoje kose i koliko dobro se brineš za nju nakon bojanja. Obnavljajuće maske, tretmani uljima i regeneratori za dubinsko hranjenje kose postat će tvoji novi najbolji prijatelji. Uz sve to, šišanje će morati biti još češće na tvom rasporedu kako bi se pravilno mogla brinuti za vrhove.

3. Postupak će zahtijevati vrijeme
Morat ćeš pola dana rezervirati za bojanje kose zahvaljujući mnogim koracima koji su potrebni da bi se dobila tako svjetla nijansa, pogotovo ako imaš tamnu kosu. Frizer će vjerojatno više puta morati nanositi boju i toner na tvoju kosu kako bi dobio željenu nijansu, koju i dalje možda neće uspjeti postići isprve. Postupak je posebno kompliciran ako ti je kosa već pofarbana i ako imaš posebno tamnu kosu. Za brinete će sigurno biti potrebno više odlazaka frizeru kako bi se postigla željena nijansa.

via GIPHY


4. Promijenit će se tekstura tvoje kose

Izbjeljivanje kose može kompletno promijeniti teksturu tvoje kose, to ovisi o tvojoj prirodnoj teksturi kose i tome koliko ju često pereš. Ponekad se kovrčava kosa može izravnati zato gubi elastičnost i isušuje se. S druge strane, ravna kosa može dobiti na volumenu jer kosa postaje grublja zbog boje. Ove stvari mogle bi te izbaciti iz takta ako si već naviknuta na određeni način oblikovati svoju kosu jer će tvoja kosa zahtijevati u potpunosti novu vrstu tretmana,

5. Zahtijeva puno brige
Ako imaš naviku spremati se samo pet minuta u danu prije nego što izađeš van, izbijeljena kosa bi mogla biti problematična za tebe. Očekuj da će ti jutarnja rutina biti barem 30 minuta dulja nego inače i to zahvaljujući svom hranjenju i oblikovanju koje će biti potrebno da dovedeš svoju kosu u red. Također, morat ćeš početi koristiti nove proizvode za kosu, poput šampona pomoću kojeg ćeš istjerivati narančastu boju iz svoje kose. Morat ćeš često odlaziti frizeru kako bi obnavljala boju redovito što je skupo i oduzima dosta vremena.

via GIPHY


Foto: Giphy/Instagram

M.S.K.


Pogledajte još:

[DIY] Recept za rast i njegu kose – drevna tajna azijskog plemena s najduljim kosama na svijetu

Kosa ti je tanka i beživotna? Vrati joj volumen brzo i lako uz trikove koji provjereno funkcioniraju

Kosa ti se prebrzo masti? Ovih 7 trikova pomoći će ti da se zauvijek riješiš masne kose

kosaboja za kosuplatinasto plavaplavušaplavazdravlje kose

36.226
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!