2

U jednom trenutku smo bezbrižni, pjevušimo prvijenac Justina Biebera Baby i pletemo pletenice, a u drugom nas pogodi pubertet i jedino što želimo je obrijati noge i pazuhe.

Čim nam narastu dlačice odmah ih želimo odstraniti, a najviše nas brinu one na nogama. Mnogi bi rekli `bez brige, pa postoje različite britvice, epilatori i trake za depilaciju`, ali to tako ne ide kada nam je mama odlučila `izbiti žilet iz ruke`.

Iako se danas na različitim stranim portalima djevojke ohrabruje da odbace britvice te pokažu istinsku ljepotu dlakavih nogu, cure (pogotovo one u pubertetu) žele brijati noge i osjećati se glatko i lijepo.

Ako vam mama nikada nije prigovarala zbog brijanja nogu, vrijeme je da saznate koje muke prolaze cure čija mama to čini:

Psihičke pripreme da pitaju mamu smiju li obrijati noge su gore od onih pred ispit

One su već prevrtjele cijeli film i razgovor s mamom u glavi te su posložile cijeli niz dobrih argumenata zašto im mama treba dopustiti brijanje. Te argumente mama uopće ne bi trebala propitivati nego popustiti, a kada odrastu ne mogu vjerovati da su morali tražiti mamino dopuštenje za ono što su htjele učiniti sa svojim tijelom.
Bacaju hejt kada mama odbije njihovu zamolbu

Nije im jasno zašto je mama uopće odbila njihov zahtjev te se pitaju je li joj tko isprao mozak? Jesu li popularne djevojke iz škole se potajno sastale s njom pa joj rekle da zabrani depilaciju svojoj kćeri do 20-e samo da bi ju sramotila? Sve te misli se pretoče u jednu veliku misao: mama me ne voli, ali i one znaju da to zapravo nije tako.
Računaju koliko je dlaka `previše dlaka`
Tu dolazi do različitih pitanja, dvojbi i računanja jer očigledno mama ne popušta: ako imam svijetle dlake koje se vide tek na suncu, znači li to da i djevojke sa smeđom kosom nemaju toliko dlakave noge? Je li isto kada dodirujem svoju nogu i mačje krzno?

Osjećaju se loše jer se sve njihove prijateljice briju

One se osjećaju poput nekog djeteta jer ne mogu sudjelovati u priči o tome koja je britvica najbolja, koja najoštrija, kako se ne porezati pri brijanju i brojne druge stvari. Osim toga, njihove prijateljice mogu bez problema nositi kratke hlačice ljeti pokazujući svoje glatke noge, a one će ili umrijeti od srama u kratkim hlačama ili će se kuhati u dugim trapkama.
Brinu se o tome hoće li njihove noge otjerati simpu

Jedan od argumenata koje će one reći mami je taj da `noge moraju obrijati inače se neće svidjeti simpatiji`, ali to je potkopavanje sebe u startu jer mamu zaista nije briga što će neki tamo dečko misliti o nogama njene kćeri. No, treba znati da se ne treba brijati zbog dečki nego zbog sebe.
Pitaju se osjete li se dlake kroz tajice

Dok se druže s prijateljicama ili dok su u školi, cure kojima mama brani brijanje nogu se često pitaju mogu li drugi vidjeti ili osjetiti njihove dlake. `Može li Marta primijetiti moje dlake kroz tajice?` i slična pitanja im se motaju po glavi, ali odgovor je kratak: ne.


Izvor: bustle.com

Foto: shutterstock.com

I.P.


Pročitajte još:

Problemi koje će razumjeti djevojke koje se bore s dlakama

Bizarne činjenice o dlakama koje niste znali

Kada su ženama (ili društvu) počele smetati dlake?
brijanje nogunogedepilacijamuke

Komentari

25.04.2016.

Iskreno bolilo bi me briga da mi mama ovo brani...

25.04.2016.

meni je ovo bolesno

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!