9

Svi vole pobjeći s gradskog asfalta na osamljenu plažu i kupati se u kristalno čistom moru. Ali jeste li znali da ljetne radosti nisu samo ugodne nego i zdrave?

Udisanje morskog zraka, kupanje u slanoj vodi, izležavanje pod blagim zrakama sunca – sve su to stvari koje imaju blagotvoran učinak na vaš organizam.

#More

More sadrži alge koje obiliju mineralnim tvarima i elemente važne za naš život kao što su natrij, magnezij, kalcij, silicij pa čak i srebro i zlato. Morska voda prodire u našu košu te poboljšava njen izgled, uklanja celulit, stimulira metabolizam i potiče obnavljanje stanica. Ukoliko imate kožnih oboljenja ili alergijskih reakcija, morska voda će smiriti i ublažiti upale.


#Zrak

Čisti morski zrak olakšava disanje i povoljno djeluje na ljude koji boluju od astme. Pun je negativnih iona koji nam poboljšavaju koncentraciju, osnažuju imunitet te nas potiču na duboko disanje koje nas ispunjavaju 'životnom energijom' što je jedan od razloga zbog kojeg na moru bolje spavamo.

#Sunce

Mnogo se govori o štetnosti sunčevih zraka, a pri tome se zaboravljaju sve njihove prednosti; sunčanje nas opskrbljuje vitaminom D koji ima važnu ulogu u sprječavanju mnogih bolesti. Važno je samo odabrati pravo vrijeme za njihovo upijanje – prijepodnevni ili večernji sati.

#Boja

Plava boja mora i gledanje u daljinu povoljno djeluju na naše oči. Ako puno vremena provodite za računalom, ljetovanje na moru će pomoći da ih odmorite.
#Priroda
Daleko od gradova život je puno smireniji. Nema stresa i žurbe, a u prirodi se možete posvetiti svom tijelu. Plivanje, ronjenje, surfanje, morski aerobik, odbojka na plaži... Ljetovanje uz more je idealno za sportske aktivnosti.

Foto: Instagram
Izvor: alternativazavas.com
I.N.

MorePrednosti

36.485
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!