0

Evo super vijest za sve koji si hoće nabildati bicepse i ocjene istovremeno. Svakodnevna tjelovježba čini učenike pametnijima. Pa da vidimo tko ne želi raditi sklekove.

Snaga klade valja, a um caruje, govorili su nekada. Pospremite sad tu poslovicu u smeće zajedno sa igraćim konzolama, čipsom i zašećerenom gaziranom cugom koja pretvara mlade i perspektivne ljude u usaljene zgubidane s mozgom od žvake.

Dakle, nanovija studija na teensima govori da ekipa koja svakodnevno vježba sat vremena postiže bolje rezultate u školi, a biće i kod ljepšeg spola. Kako smo svi mi na Kuleru mladi, lijepi i pametni nismo nešto zabrinuti. Znamo da nas čitate između dvije serije trbušnjaka i rješavanja jednadžbi s tri nepoznanice.Za svaki slučaj, da kažemo o čemu se radi. Učestala tjelovježba poboljšava dotok krvi u mozak, a s time i kisika, od čega sive stanice aktivnije rade. Na dvije grupe desetgodišnjaka, od kojih je jedna vježbala, a druga nije, ispalo je da ovi prvi imaju 12 posto bolje moždane sposobnosti.

Druga pak studija u Švedskoj pokazala je da teensi koji su u fizičkoj formi imaju uglavnom veći kvocijent inteligencije od onih koji su zavrtili svoju svakodnevicu oko interneta, video igara i općenito sjedilačkog načina života popraćenog zdjelom trash hrane.

Kada kažemo fizička aktivnost ne mislimo na hodanje od frižidera do sobe ili šetnju do kvartovskog birca. Sat vremena dnevno treba ispucati na nešto opakije gibanje mišića, ono koje će vas solidno iscrpiti i isporučiti osjećaj blaženstva o kojem sve zna ekipa koja se bavi nekim sportom.

Ukratko, dragi frajeri i komadi, vrijeme je da se oznojite. Ali ne pred pločom. Ajmo...jen dva, dva dva, tri dva, četri dva...

Krešimir Dujmović
Foto: Photoxpress.com

vježbanješkola

36.228
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!