1

Od fashion blogerica pa sve do fitness stručnjaka, društvene mreže, a posebno Instagram, postale su platforme na kojima do jučer anonimni ljudi skupljaju velik broj sljedbenika.

Jedna od njih bila je i 18-godišnja Australka s preko pola milijuna vjernih followera koji su redovito lajkali njene selfije, modne kombinacije i fotke s putovanja. Prošli tjedan Essena O'Neill je odlučila završiti sa svojom Instagram 'karijerom' obrisavši svih 2000 fotografija i preimenovavši svoj profil u 'Social Media Is Not Real Life'. Također je promijenila opise uz fotografije u kojima je opisala koliko se trudila da pojedina fotka bude dobra, koliko je puta morala škljocnuti fotoaparatom i pod kolikim je pritiskom bila prije nego ju je objavila.

'V
ećinu svog tinejdžerskog života provela ovisna o društvenim mrežama, odobravanju drugih korisnika, broju lajkova i vlastitom fizičkom izgledu. Kako možemo otkriti svoje talente i vrijednost ako neprestano buljimo u fotke drugih? Toliko smo navučeni na društvene mreže da uopće ne shvaćamo kakav utjecaj imaju na naše živote
' objasnila je Essena zašto mladima želi prenijeti poruku da 'društvene mreže nisu pravi život'.'Ne mogu vam objasniti koliko se bolje osjećam otkad nisam aktivna na društvenim mrežama. Više nikada neću dopustiti da me broj definira. To me gušilo' priznala je pametna Australka.

Njene fotografije sada imaju nove opise. Pažljivo ih pročitajte – slažete li se s Essenom da je život na društvenim mrežama u većini slučaja obična laž?Foto/Izvor: Seventeen.com
I.N.


Komentari

03.11.2015.

Pametna cura, samo sto nije sve trebala zasrati u pocetku. mozda je bilo zabavno, ali nema svrhe

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.515
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!