0

Jednako kako dečkima voli uzimati hoodice, kroz godine i desetljeća smo im uzele još puno različitih stvari. Postoji cijela jedna skupina odjeće i proizvoda koje danas koriste cure, a koje su originalno imale skroz suprotnu ciljanu publiku.


Danas dečki bježe od ovih stvari jer su ženskaste i nema šanse da bi ih ikada nosili. Ali nekada prije, zapravo je glavni razlog zašto su ove stvari kreirane – muškarac. Sve su one imale tada važnu ulogu u njihovom životu, ali s vremenom, cure su ih 'ukrale' i skroz preuzele. Za neke je ispalo da su korisnije ženama nego muškarcima jer se promijenilo vrijeme i svijet se modernizirao, a za druge nema zapravo nikakvog razloga zašto su ga prestali koristiti dečki, jednostavno se to dogodilo. Nećeš vjerovati kojih je to sve 8 stvari napravljeno zapravo za dečke.

Štikle


Foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Vjerovala ili ne, ali štikle su u 10. stoljeću osmišljene za muškarce, i to perzijske vojnike. One su im trebale pomoći kada jašu, da budu stabilniji i da im se noge ne kližu – potpeticu su učvrstili u onaj dio u opremi za jahanje gdje se stavljaju noge. To im je pomagalo s balansom i mogli su se održavati bolje kada je trebalo istovremeno jahati iz koristiti se oružjem. Nakon perzijskih vojnika, štikle su u 17. stoljeću počeli nositi i europski aristokrati, i dalje muškarci. I tek nakon njih, počele su ih nositi i žene.

ženske stvarinapravljeno za muškarce

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!