0

Na Interliber već tradicionalno svake godine dolazi hrpa buseva dnevno iz svih krajeva Hrvatske, krcata učenicima. A idu li oni samo zato što će izbjeći jedan dan škole ili bi svejedno došli i da škola nije organizirala?

Interliber je događaj koji se ne propušta, a svake godine sve više škola iz Hrvatske organizira jednodnevne izlete u Zagreb koji uključuju posjet Interliberu. Ovi se izleti ne organiziraju samo vikendom, već i u danima kroz tjedan, a to znači da se taj ne ide u školu. Čak iako nekoga ne zanimaju knjige, kako ne bi pristao ići kada to znači dan odmora od škole, ispitivanja i profesora. Ispitali smo situaciju i odlučili provjeriti koliko bi vas došlo na ovogodišnje izdanje Interlibera i da škola nije organizirala put i idete li baš zato što želite i zanimaju vas knjige ili su tu i neki drugi razlozi umiješani. Jeste li nas i ovog puta uspjeli iznenaditi kao i 'Evo na što mladi Hrvati (iznenađujuće) ovih dana troše i do 200 kuna dnevno! Važno im je da je što deblja...' ?Mladi vole čitati knjige. Barem oni koji dolaze na Interliber. Većina koja nije iz Zagreba ima priliku doći samo zato što škola organizira put, jer ako žive u nekom udaljenijem gradu, to stvara problem. Nekoliko učenica koje su došle iz Svetog Ivana Zeline, koji je kraj Zagreba, ispričale su da bi došle na Interliber i da nisu išle sa školom. Bi li došli na Interliber i da škola nije organizirala put? 'Da, da, baš mi se sviđa. Bila sam prošle godine i super je bilo', rekla nam je Petra (14), a sličan je odgovor dala i većina. Neke bi vozili njihovi roditelji pa bi došle za vikend, a iako je došla sa školom, jedna od sugovornica rekla nam je da se vraća ponovno već sljedeći dan. Onima koji su došli iz Gospića, je dolazak sa školom i bila jedina prilika da dođu, s obzirom da ne žive toliko blizu Zagreba, a u istoj su situaciji i oni koje smo sreli iz Slavonskog Broda. Samo nam je jedna učenica priznala da nije ljubiteljica čitanja i da ne bi došla da posjet nije bio organiziran sa školom. Samo jedna.


S druge strane, oni koji su iz Zagreba dogovorili su se s prijateljima i došli su u vlastito slobodno vrijeme pogledati što ima. Onih iz Zagreba je i bilo najmanje za sresti, a čekaju li da prođe koji dan i da se raziđu početne gužve ili uopće neće doći? Ako si iz Zagreba, reci nam u komentaru!

Foto: Teen385.com/ Syda Productions – Shutterstock.com/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Evo na što mladi Hrvati (iznenađujuće) ovih dana troše i do 200 kuna dnevno! Važno im je da je što deblja...

PREPORUKA: Ideš na Interliber? Iskoristi priliku i uhvati ove knjige! 8 naslova koji će te osvojiti

Tko kaže da mladi ne vole čitati? Bili smo na Interlieberu i zavirili u vrećice - ovo su knjige i žanrovi koje najviše kupujete - FOTO

interliberinterliber 2019učeniciknjigeškolaslobodan dan

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.865
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!