0

Do sada smo se zgražali nad vršnjačkim nasiljem (podsjetimo na incident u Splitu) ili nasiljem učenika usmjerenog prema učitelju, a sada je došlo vrijeme da vam potvrdimo ono što već vjerojatno znate – da postoje i nasilni učitelji.

via GIPHY


Podsjetimo, nedavno je u javnost procurio incident koji se dogodio u Varaždinu – učenik drugog razreda Elektrostrojarske škole je nogom udario nastavnika vjeronauka istovremeno mu izgovarajući neprimjerene riječi. U znak osude, a u povodu Svjetskog dana učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske odlučio je organizirati prosvjed – pozvao je sve zaposlene u srednjim školama da markiraju prvi sat u četvrtak, 4. listopada. Više o tome pročitajte u članku 'Školski dan bez prvog sata – danas profesori markiraju i to iz više nego dobrog razloga!'.

No, sada je u javnost izašla informacija koja potvrđuje da ni učitelji nisu 'cvjećke'. U Istri su učenike sustavno tukle čak dvije nastavnice – vjeroučiteljica i učiteljica razredne nastave, piše Glas Istre. Iako nije navedeno o kojoj se školi radi, spekulira se da je riječ o Osnovnoj školi u Medulinu ili o Osnovnoj školi Stoja u Puli.
Vjeroučiteljica je učenike navodno udarala po glavi, a zbog učiteljice razredne nastave učenici su bili primorani obavljati nuždu u gaće! 'Ravnateljica je sve znala, ali je šutjela, a sada je u DORH-u', piše Glas Istre. Da stvar bude još gora, učiteljica im prijetila da o svemu što se događa u razredu ne smiju nikome reći jer će im biti još gore. Ipak, učenici su rekli roditeljima pa se njih 14 sastalo s ravnateljicom na izvanrednom sastanku još u prosincu prošle godine, o čemu svjedoče zapisnici. Inzistirali su da se učiteljica udalji od njihove djece jer smatraju da djeca s njom nisu sigurna i trpe psihičko i fizičko nasilje i rekli su da neće slati učenike u školu ako ta učiteljica ostane njihova razrednica.

'Uporno im je ponavljala da su loša, zločesta, da ništa ne znaju, da je njihova generacija najgora koju je ikada imala, da su za specijalnu školu, da su debili, da su glupi, da su njihove izvanškolske aktivnosti bezvrijedne' piše u jednom od zapisnika, navodi Jutarnji.

U dva je navrata potrgala bilježnicu jedne učenice, udarala je učenike bilježnicom po glavi, povukla učenicu za kosu, nije ih puštala na WC pa su obavljali nuždu u gaće, prijetila im jedinicama, opomenama, ukorom i izbacivanjem iz škole...

Sada je konačno suspendirana i učenici su dobili novu učiteljicu, a Općinsko državno odvjetništvo u Puli je podiglo optužnicu protiv razrednice. Ako istraga utvrdi da je kriva, prijeti joj do pet godina zatvora.

Foto: Pixabay/Profimedia/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

Stanje mentalnog zdravlja je alarmantno – upoznajte pravo lice prosječnog srednjoškolca u Hrvatskoj

Školski dan bez prvog sata – danas profesori markiraju i to iz više nego dobrog razloga!

WOW Ova škola je umjesto kažnjavanja uvela meditaciju – što ti misliš o tome? ANKETA

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

35.149
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!