3

Impresivna 13-godišnjakinja završila je osnovnu školu sa 7 godina, a srednju školu s 9. Sada je najmlađa psihologinja na svijetu.

Dafne Almazan iz Meksika na prvi se pogled čini kao obična tinejdžerica, ali to ipak nije tako. Ona ima diplomu iz psihologije te uspješno obavlja svoj posao.

Za jedan intervju 13-godišnjakinja je izjavila da želi proučavati maltretiranje među vršnjacima kako bi našla način da ga zaustavi. Kaže da ju je na to potaknula situacija njenog brata koji ima 20 godina, a vršnjaci su ga maltretirali  jer je nadaren, baš kao i ona.Kada su Dafnini roditelji shvatili da je ona zapravo čudo od djeteta, otvorili su Centar za mlade talente – školu za talentiranu djecu.

Dafne je odlučila ostaviti se psihologije neko vrijeme jer želi raditi na doktoratu. Osim ovog, djevojčica krije brojne talente. Govori tečno engleski i španjolski, a podučava i govori mandarinski i svira klavir.Treba samo reći `bravo Dafne`, a nadamo se da će i u Hrvatskoj iskrsnuti neki genije jer nova istraživanja su pokazala da je naše obrazovanje toliko loše da ne bi prepoznali budućeg Nikolu Teslu.

Izvor: seventeen.com

Foto: youtube.com

I.P.Pročitajte još:

11-godišnja Karla: prva hrvatska dizajnerica za IKEU

Kao od gume: dječak se na rolama provlači ispod 39 auta!

Slavne face koje su bile žrtve bullyinga u školi

13-godišnjakinjapsihologinjagenijetalentirana

36.210
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!