4

Sve je počelo u SAD-u, gdje je njihov predsjednik Donald Trump još ranije najavljivao da bi ovu aplikaciju trebalo zabraniti, a danas je otišao korak dalje i najavio zabranu korištenja. Trump optužuje da Kina putem ove aplikacije neovlašteno špijunira i prikuplja podatke korisnika.

'Aplikaciju ćemo zabraniti u SAD-u' - izjavio je Trump novinarima u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One i najavio kako će prve korake u tom smjeru poduzeti već danas.

Ukoliko zaista dođe do zabrane korištenja TikTok aplikacije, više od 50 milijuna korisnika u SAD-u ostat će bez pristupa svojim korisničkim računima, što bi moglo izazvati revolt među mlađom populacijom, koja najviše i koristi popularnu aplikaciju.

Za sada se ne spominje zabrana za ostale dijelove svijeta, ali često su se razne zabrane iz SAD-a brzo prelile u Europu i druge države svijeta.

Društvena mreža ima oko 800 milijuna korisnika što je čini sedmom najpopularnijom društvenom mrežom na svijetu, odmah iza Instagrama.

Pitanje za vas: Treba li zabraniti TikTok i bojite li se da vlasnici aplikacije neovlašteno uzimaju i koriste vaše privatne podatke?

Foto: Shutterstock

tiktokzabranaaplikacije

Komentari

jednaosoba5

jednaosoba5

01.08.2020.

Ne koristim to, ali nek se ljudi zabavljaju, čemu im braniti.
Ako Trump nastavi biti predsjednik SAD bude propao.

Dina55

Dina55

01.08.2020.

bojite li se da vlasnici aplikacije neovlašteno uzimaju i koriste vaše privatne podatke?
- Sve aplikacije koje imamo u mobitelu uzimaju podatke.
Upisite na google jednu rijec koja vas zanima.. tipa kisobran, odmah ce vam se na fejsu i na instagramu pojaviti tona reklama vezanih za tu rijec..
To ne staje samo na googlu, vec se pojavilo i na viberu i na whatsappu..
Zato se zadnjih godina i javila skriptirana aplikacija telegram i
wickr.me u kojima su ti podaci iole malo zasticeni..

TINEJDZERICA1207

TINEJDZERICA1207

07.08.2020.

Po meni je to njegova prva vjerovatno i zadnja pametna. Zato jer ima jako puno hejta na balkanskoj sceni i perverznih videa. A na tiktoku ima i male djece od 7-8 godina koja se snimaju i ne znaju sta rade.

07.08.2020.

Aee na kraju ga nisu ugasili u americi. Kad bi ga ugasili u americi, balkanci ne bi mogli kopirat njihov kontent tj ne bi imali ciji✨😂-ko ima tik tok razumit će hahha.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.837
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!